VIDEO Peste 3000 de oameni au mărșăluit din Piața Victoriei către Piața Universității și apoi la Palatul Regal, unde au fost citite numele celor morți la Revoluția din 89

VIDEO Peste 3000 de oameni au mărșăluit din Piața Victoriei către Piața Universității și apoi la Palatul Regal, unde au fost citite numele celor morți la Revoluția din 89

Peste 3.000 de persoane au participat sâmbătă, în București, la un marș de comemorare a eroilor de la Revoluție. Manifestanții s-au strâns sâmbătă în Piața Victoriei și au plecat în marș spre Piața Universității, iar apoi spre Piața Revoluției. În fața Palatului Regal, au fost citite numele tuturor martirilor din Decembrie 1989.

Pe traseul marșului - Piaţa Victoriei - Piața Romană - Piaţa Universităţii - Palatul Regal - oamenii au scandat „Libertate!”, „Jos comuniștii!”, „Păcat, păcat de sângele vărsat”, „PSD, ciuma roșie” sau „România cere: fără grațiere”. De asemenea, jandarmii au fost huiduți, manifestanțiii strigându-le „Slugilor” și „Jandarmeria apără hoția”

20:36 Protestul s-a încheiat după ce, în fața Palatului Regal, au fost citite numele tuturor victimelor de la Revoluție

19:15 Oamenii au ajuns în fața Palatului Regal unde se vor citi numele tuturor celor care au murit la Revoluție. Printre manifestanți este și filosoful Mihai Șora

19:08 Coloana de manifestanți se îndreaptă spre Piața Revoluției. Se scandează „Jandarmeria apără hoția” și „România cere: fără grațiere”

18:57 - Mihai Sora se afla printre manifestanti. El a postat pe Facebook indemnul "Iesiti din casa, daca va pasa!", mentionand ca "Acum suntem pe Bulevardul Magheru, ne indreaptam spre Piata Universitatii".

18:52 - Se pleaca spre Sala Dalles, unde va fi inca o oprire, dupa care se merge in mars catre Palatul Regal. In fiecare loc se vor citi numele celor care au murit acolo

18:49 - Se citeste lista cu numele si varsta celor care au murit la Revolutie in Piata Universitatii. Multimea de oameni aplauda si striga "Cinste lor, cinste lor, eroilor", "Libertate", "Nu-i uitam"

18:41 Piața Universității e blocată. Manifestanții au ținut un moment de reculegere. Se cântă imnul.

18:39 O echipă a Antenei 3 a fost scoasă de jandarmi dintre manifestanții care le strigau reporterilor „Antena 3, niște derbedei”

18.35. Coloana a ajuns în Piața Universității, sunt mult peste 4000 de oameni. Piața este blocată.

18:34 Coloana a ajuns în Piața Universității. Se scandeaza „Libertate”, „Cinste lor, cinste lor, eroilor! și „Jos comuniștii!”

18.20 Pe bulevardul Magheru, manifestanții strigă ”Europa!”, Jandarmeria apără hoția!” și ”Nu vrem să fim conduși de hoți!”

18.00 Bulevardul Magheru este complet blocat de coloana de manifestanți, sunt acum mult peste 2000 de oameni. Se strigă ”Nu vrem să fim conduși de hoți” si ”România cere, fără grațiere!”

17:51 Coloana se îndreaptă pe Magheru spre Piața Universității. Jandarmii sunt apostrofați de manifestanți. Li se strigă „Slugilor!” și „Jandarmeria apără hoția!”

17:49 Coloana a ajuns în Piața Romană. Participanții la marș aplaudă, în memoria celor care au murit la Revoluție. Se aprind candele și se depun flori la troiță. Se scandează „Cinste lor, cinste lor, eroilor!”

17.40 Se strigă Iliescu, după Vișinescu, Jos comuniștii și Europa!

17:35 Coloana se apropie de Piața Romană. Se scandează „Păcat, păcat de sângele vărsat” și „Iliescu după Vișinescu”

17.30. Coloana ajunge aproape de Piața Romană. Numărul manifestanților a crescut la peste 2000. Se strigă ”Jos comunismul”, ”Timișoara”, ”Libertate te iubim, ori învingem ori murim”, ”Păcat, păcat de sângele vărsat!” și ”Jandarmeria apără hoția!”. Numărul jandarmilor a crescut și el. Se strigă ”PSD ciuma roșie!”

17:26 Participanții la marș nu au uitat de jandarmii care au intervenit brutal la protestul din 10 august. Ei scandeaza „Jandarmeria apără hoția” și „Rușine să vă fie!”

 17:20 Oamenii au plecat în mars spre Piața Romană. Se scandează „Libertate!” și „Jos comunismul”

16.30 Mai multe zeci de persoane sunt in acest moment in Piata Victoriei.











Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...