VIDEO Președinta Ungariei, huiduită la Carei

VIDEO Președinta Ungariei, huiduită la Carei

Preşedintele Ungariei, Katalin Novák, a fost întâmpinată cu proteste, miercuri, la Carei, unde a mers într-o vizită privată și a participat la festivitatea de inaugurare a statuii poetului Kolcsey Ferenc, autor al textului imnului naţional al Ungariei.

Katalin NovákFoto: Šulová Kateřina / ČTK / Profimedia

Câteva zeci de persoane, care au venit cu tricolorul ţării, au huiduit-o pe președinta Ungariei. Protestatarii aveau pancarte cu mesaje precum „Aici e România, aici e ţara noastră”, „Ceva este etern: Transilvania, pământ românesc!”.

De asemenea, în momentul sosirii preşedintelui Ungariei la Primăria din Carei, grupul de manifestanţi a scandat în repetate rânduri „România” şi „Trăiască, trăiască şi înflorească Moldova, Ardealul şi Ţara Românească”, în vreme ce la difuzoarele din zonă se auzeau melodii maghiare.

Protestatarii, veniţi din mai multe oraşe, au declarat jurnaliştilor prezenţi că sunt deranjaţi de faptul că preşedintele Ungariei nu vine oficial în România, ci în vizită privată, dar şi de amplasarea unui număr prea mare de statui ale unor personalităţi maghiare în Carei, scrie Agerpres.

Statuia lui Kölcsey Ferenc, inaugurată miercuri la Carei, este opera sculptorului Győrfi Lajos şi a fost realizată de către GECT Poarta Europei, la iniţiativa administraţiei locale din Carei, cu sprijinul Guvernului Ungariei.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…