VIDEO Preşedintele CNCAV: La acest moment sunt peste 505.000 de persoane pe lista de aşteptare pentru vaccinarea anti-COVID

VIDEO Preşedintele CNCAV: La acest moment sunt peste 505.000 de persoane pe lista de aşteptare pentru vaccinarea anti-COVID

Preşedintele Comitetului naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că, în prezent, sunt peste 505.000 de persoane care se află pe lista de aşteptare pentru imunizare.

"Ştim foarte bine că, încă de săptămâna trecută, am anunţat o schimbare în ceea ce priveşte notificarea persoanelor din listă şi anume, în loc de trei notificări succesive, se face o singură notificare, aşa încât, după cele 24 de ore, persoana notificată va ieşi din lista de aşteptare sub două modalităţi, fie programându-se în centru, confirmându-şi programarea la vaccinare, fie este eliminată din listă, dacă nu confirmă programarea, tocmai pentru a da posibilitatea de a notifica celelalte persoane aflate în lista de aşteptare şi a creşte randamentul la programare. Acesta este şi unul dintre motivele pentru care lista de aşteptare, vedem, a scăzut destul de mult în aceste zile, pentru că nu mai rămân persoanele notificate care nu îşi confirmau programarea. Astfel, la acest moment, sunt peste 505.000 de persoane care se află în lista de aşteptare", a declarat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.El a menţionat că municipiul Bucureşti rămâne pe primul loc în ceea ce priveşte judeţele cu cele mai multe persoane aflate pe listele de aşteptare - 122.000.

Potrivit lui Valeriu Gheorghiţă, la Cluj sunt peste 52.000 de persoane pe lista de aşteptare pentru vaccinarea anti-COVID, în Prahova - peste 26.000, în Mureş - peste 21.000, în Braşov - peste 20.000, în Ilfov - peste 20.000.

"Începând cu data de 15 martie au fost notificate, până la acest moment, peste 1.016.000 de persoane şi s-au efectuat 633.753 de programări noi în centrele de vaccinare. (...) În ultimele 24 de ore s-au înscris pe lista de aşteptare peste 45.400 de persoane noi, au fost notificate 112.000 de persoane şi s-au efectuat 82.881 de programări ", a precizat şeful CNCAV. AGERPRES/(A, AS - autor: Daniel Florea, editor: Andreea Rotaru, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 „Trăiește și cu amanta în casă și cu soția. Vrea să pară model pentru societate, dar el de fapt e cel mai mare escroc”

2 S-a elucidat misterul tinerei moarte din Mamaia Nord. Este DJ Lalla, în vârstă de 34 de ani

3 De citit...

4 Halep, dopată. Straniul caz al suplimentului contaminat. Nu a mai fost produs din 2018, dar a ajuns la Simona în 2022

5 Răsturnare de situație? „Habar n-aveau de unde au luat ingredientele” / Avocatul Simonei Halep atacă Quantum Nutrition Inc: „Tribunalul de la Londra a d…