VIDEO UPDATE EAU: Incendiul din principalul port al Dubaiului este sub control

VIDEO UPDATE EAU: Incendiul din principalul port al Dubaiului este sub control

Un incendiu izbucnit pe o navă cargo în principalul port din Dubai în urma unei explozii a fost controlat şi nu au fost raportate victime, a anunţat joi Departamentul de comunicare al emiratului din Golful Persic, informează AFP.

Cel puţin trei persoane care locuiau în apropierea locului în care s-a produs explozia, a cărei cauză rămâne necunoscută, au raportat că ferestrele şi uşile caselor au fost zguduite de explozie.

 

Foto: (c) ALI HAIDER/EPA


"Un incendiu cauzat de explozia din interiorul unui container la bordul unei navei din portul Jebel Ali a fost controlat, nu au fost raportate victime", a scris pe Twitter Departamentul de comunicare din Dubai.


Într-o înregistrare video ce însoţeşte postarea pe Twitter se pot vedea pompieri acţionând pe o navă mare, plină de containere, din care se ridică nori groşi de fum alb. Un elicopter a fost, de asemenea, trimis la faţa locului, unde securitate a fost întărită şi accesul interzis.

 Autorităţile portului Jebel Ali au asigurat că iau "toate măsurile necesare pentru ca deplasarea normală a navelor în port să continue fără nicio perturbare", conform sursei citate.

Jebel Ali este sediul gigantului emiratez DP World, unul din principalii operatori portuari din lume, ce operează 49 de terminale pe întreg mapamondul.

Marele port din sudul Dubaiului poate găzdui portavioane şi a fost cel mai activ port de escală al marinei americane în afara Statelor Unite în 2017, potrivit Departamentului de cercetare al Congresului american.

Astfel de evenimente sunt rare în acest oraşul-stat ultra-sigur, unul din cele şapte principate care alcătuiesc Emiratele Arabe Unite.

Portul Jebel Ali a gestionat un volum de 14.1 de milioane de TEU (echivalentul a douăzeci de picioare) în 2019, o scădere cu 5.6%, dar care îl plasează în continuare printre primele zece porturi din lume.

Aproximativ 8.000 de companii au sediul în zona liberă Jebel Ali (JAFZA), care anul trecut a contribuit cu 23% la PIB-ul Dubaiului.

Aceasta este cea mai mare zonă comercială din Orientul Mijlociu.

În decursul a 50 de ani, emiratul s-a transformat dintr-un orăşel portuar într-un centru regional pentru transport, comerţ, turism şi chiar servicii financiare.

Din cei aproximativ 3.3 milioane de locuitori care locuiesc în Dubai, peste 90% sunt străini.

 

* ORA 00:01 VIDEO EAU: Incediu în principalul port din Dubai în urma unei explozii violente

 

Un incendiu a izbucnit miercuri seara în principalul portul din Dubai, a anunţat pe Twitter direcţia de comunicare a emiratului, după o explozie violentă care s-a auzit în tot oraşul, informează AFP.


"S-a raportat un incendiu care a izbucnit într-un container aflat pe o navă ancorată în portul Jebel Ali. O echipă a apărării civile din Dubai (o brigadă de pompieri) acţionează pentru stingerea incendiului", conform sursei citate. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bula va exploda” / Avertismentul legendarului investitor Jeremy Grantham

2 Documente secrete despre Olaf Scholz, noul cancelar al Germaniei

3 Generalii PSD înainte de ședința CSAT...

4 Ce spune un șofer STB, sub protecția anonimatului, despre greva care a paralizat orașul, despre presiunile sin…

5 Milionarul Ioan Neculaie a fost dat în urmărire națională pentru că este de negăsit după condamnarea definitiv…