VIDEO Valeriu Gheorghiţă: Marţi au fost operaţionalizate 144 de cabinete noi de vaccinare cu ser de la compania Pfizer

VIDEO Valeriu Gheorghiţă: Marţi au fost operaţionalizate 144 de cabinete noi de vaccinare cu ser de la compania Pfizer

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a precizat că marţi au fost operaţionalizate 144 de cabinete noi cu vaccin de la compania Pfizer, alte 50 urmând să fie deschise începând cu 20 aprilie, iar luni au fost deschise 30 de noi cabinete cu serul AstraZeneca.

"Reamintesc faptul că începând cu data de 12 aprilie, ieri, au fost deschise aproximativ 30 de cabinete noi de vaccinare cu vaccinul de la compania AstraZeneca, în mod deosebit în localităţile în care erau centre de vaccinare, care au liste de aşteptare pe acest tip de vaccin. De asemenea, de astăzi, 13 aprilie, au fost deschise şi operaţionalizate 144 de cabinete noi de vaccinare cu vaccin de la Compania Pfizer. Astăzi deja se efectuează programări de vaccinări. Este prima zi de vaccinare. De asemenea, începând cu 19 aprilie vor fi transformate circa 61 de fluxuri de vaccinare AstraZeneca în fluxuri de vaccinare cu vaccin de la Moderna, fără a se desfiinţa centrele respective. În acele locaţii se continuă vaccinarea dozei de rapel pentru persoanele care au primit doza 1. De asemenea, din 20 aprilie, vor fi deschise aproximativ 50 de cabinete noi de vaccinare cu vaccin de la Compania Pfizer", a declarat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.




El a reamintit că din 7 aprilie a crescut capacitatea de vaccinare per flux de la circa 60 la 96 de persoane pentru cabinetele de vaccinare cu AstraZeneca, respectiv Moderna, şi 72 de persoane pentru vaccinul de la Compania Pfizer. AGERPRES/ (A,AS - autor: Daniel Florea, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...