VIDEO Valeriu Gheorghiţă: Rata de acoperire vaccinală în Bucureşti este de aproximativ 33,8% din populaţia rezidentă

VIDEO Valeriu Gheorghiţă: Rata de acoperire vaccinală în Bucureşti este de aproximativ 33,8% din populaţia rezidentă

Rata de acoperire vaccinală în Bucureşti este de aproximativ 33,8% din populaţia rezidentă, a declarat marţi preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă.

"Aş vrea să fac o precizare. Populaţia la care facem referire este populaţia rezidentă, aşa cum este raportată de către Institutul Naţional de Statistică, aşa încât datele la zi: pentru Bucureşti avem o rată de acoperire vaccinală de circa 33,8% din populaţia rezidentă, şi dacă eliminăm populaţia sub 16 ani avem o rată de acoperire vaccinală în momentul de faţă în Bucureşti de 40%, ceea ce înseamnă o rată suficient de bună şi cred că acest lucru, cel puţin parţial, explică şi evoluţia favorabilă a pandemiei la nivel naţional", a spus medicul militar, într-o conferinţă de presă.Potrivit acestuia, acoperirea vaccinală în judeţul Cluj este de 30,2%, iar în Municipiul Cluj-Napoca este de 40%.

"Pentru judeţul Cluj avem o rată de acoperire vaccinală de 30,2% şi, la fel, dacă ne uităm la populaţia eligibilă, mai mare de 16 ani, inclusiv, avem o rată de acoperire vaccinală de peste 35%, 35,7%. Vorbim de judeţ şi nu de Municipiul Cluj-Napoca. În Municipiul Cluj-Napoca, rata de acoperire vaccinală este de 40% în momentul de faţă. Pentru judeţul Sibiu avem o rată de acoperire vaccinală pentru populaţia rezidentă de 23,7%, pentru populaţia eligibilă mai mare de 16 ani - 28,9%; pentru Braşov - 23,65% rată de acoperire vaccinală a populaţiei rezidente. Dacă ne uităm la populaţia eligibilă peste 16 ani - 28,8%; şi Timiş - 23,41% rată de acoperire vaccinală pentru populaţia eligibilă, 27,8% şi Constanţa - 22,6% rată de acoperire vaccinală, pentru populaţia eligibilă - 27,38%", a afirmat Gheorghiţă.

El a spus că rata de acoperire vaccinală în Suceava este de circa 10,47%.

"Suceava - rata de acoperire vaccinală este de circa 10,47%, iar din populaţia eligibilă circa 13%. Mergând mai sus, Botoşani - 11 %, populaţie eligibilă 13,4%, Giurgiu - 11,38%, populaţie eligibilă 13,51% acoperire vaccinală. Şi mai avem Bacău - 11,48%, populaţie eligibilă 14,11%. Şi ultimul, Neamţ - 11,9%, iar procentul din populaţie eligibilă 14,45%", a mai arătat reprezentantul CNCAV. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 BRRR! / „Dacă va atinge țărmul, va fi o situație conform articolului 5”

2 „Câinele turbat” despre Armata Rusiei: „Stupidă din punct de vedere operațional” și „incompetentă tactic”.

3 Noi detalii despre românca ucisă de rechin în Egipt

4 Cum a găsit CNSAS documentele olografe care au dovedit că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea

5 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au început să facă diferența pe câmpul de luptă în favoarea Ucrainei