Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Vietnamul acuză Facebook că a încălcat o lege controversată privind securitatea cibernetică

Facebook a încălcat noua lege privind securitatea cibernetică a Vietnamului permiţându-le utilizatorilor să posteze comentarii antiguvernamentale pe platformă, relatează miercuri presa de stat, la câteva zile după ce legislaţia controversată a intrat în vigoare în ţara comunistă, relatează Reuters.

În pofida reformelor economice şi a deschiderii tot mai mari către schimbarea socială, Partidul comunist vietnamez menţine cenzura presei şi nu tolerează exprimarea nemulţumirilor.

"Facebook nu ar fi răspuns unei solicitări de a înlătura paginile care provocau activităţi împotriva statului", a relatat agenţia de ştiri oficială vietnameză VNA, citând Ministerul Informaţiei şi al Comunicării.

"Avem un proces clar pentru guverne pentru raportarea conţinutului ilegal şi analizăm toate aceste cereri în raport cu condiţiile de utilizare şi legea locală", a precizat o purtătoare de cuvânt a Facebook într-un comunicat. Ea nu a furnizat detalii suplimentare.

Ministerul a mai informat şi că Facebook a mai permis şi unor conturi personale să posteze conţinut "calomnios", să exprime un sentiment antiguvernamental şi să defăimeze indivizi şi organizaţii, a adăugat agenţia.

"S-a ajuns la concluzia că acest conţinut încalcă grav legea vietnameză privind securitatea cibernetică" şi reglementările guvernului privind managementul, furnizarea şi utilizarea serviciilor de internet, a mai precizat ministerul, potrivit agenţiei.

Companiile tehnologice şi grupurile de apărare a drepturilor omului au afirmat anterior că legea privind securitatea cibernetică, care se aplică de la 1 ianuarie şi care prevede obligaţia ca firmele să înfiinţeze birouri locale şi să stocheze datele la nivel local, ar putea submina dezvoltarea şi sufoca inovarea în Vietnam.

Oficialii companiei şi-au exprimat în privat preocupările că noua lege ar putea face să fie mai uşor pentru autorităţi să confişte datele clienţilor şi să-i expună arestărilor pe angajaţii locali.

Facebook a refuzat să furnizeze informaţii privind "conturile frauduloase" agenţiilor de securitate vietnameze, a precizat VNA în ştirea de miercuri.

De asemenea, Ministerul Informaţiei ia în calcul taxarea Facebook pentru veniturile din reclamă de pe platforma de socializare.

VNA citează o companie de cercetare a pieţei care afirmă că 235 de milioane de euro au fost cheltuite în Vietnam pentru reclamă pe Facebook în 2018, precizând că Facebook îşi ignoră obligaţiile fiscale din Grecia.

În noiembrie, Vietnamul a anunţat că vrea ca jumătate din utilizatorii de social media să activeze pe reţele sociale interne până în 2020 şi intenţionează să prevină "informaţiile toxice" de pe Facebook şi Google. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mutul tace și le face! Da, ambasadoarea României, reprezentanta Guvernului Dăncilă, a votat MUIE PSD!

2 „Grupul Mykonos” conduce din umbră România. Dăncilă, un pericol pentru siguranța națională!

3 BREAKING Comisia juridică din PE îi cere Rovanei Plumb explicații suplimentare despre declarațiile de avere și…

4 RoMAFIA / Leana, liberă și multimilionară în euro, sfidează cu o ținută de zi de 10.000 de euro

5 Tic-tac! Un important om politic va fi deconspirat ca slugă a Securității! Campania pentru prezidențiale va să…

recomandări

Te ia DNA: Marilena Bogheanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Nici nu știam că există sportul ăsta!