Viorica Dăncilă: Preşedintele Iohannis vorbeşte de parcă am avea un tribunal la Bruxelles să ne judece

Viorica Dăncilă: Preşedintele Iohannis vorbeşte de parcă am avea un tribunal la Bruxelles să ne judece

Preşedintele Klaus Iohannis are o abordare "greşită şi lipsită de demnitate" când critică guvernarea, pentru că "cifrele demonstrează altceva", a declarat miercuri premierul Viorica Dăncilă.

"Cred că această abordare care totdeauna spune 'Guvernarea merge într-o direcţie greşită', cu toate că cifrele demonstrează altceva, nu face bine României, pentru că nu avem nevoie de predictibilitate şi de stabilitate şi mai mult avem încredere ne încrederea investitorilor să vină să investească în România. (...) Domnul Iohannis vorbeşte de parcă am avea un tribunal la Bruxelles care să ne judece ceea ce facem bine sau rău. Noi suntem stat membru al UE, şi cred că domnul preşedinte trebuie să dea dovadă de demnitate la nivel european, să fim trataţi în mod egal cu celelalte state europene", a declarat premierul în judeţul Prahova.

Viorica Dăncilă a adăugat că, în privinţa lucrurilor care nu merg bine, guvernul are toată deschiderea în a discuta cu instituţiile europene şi consideră că ţara noastră trebuie să se bucure de un tratament egal cu celelalte state membre ale Uniunii Europene.

"Ceea ce nu merge bine, avem toată deschiderea de a discuta cu instituţiile europene. Dar această abordare mi se pare greşită şi lipsită de demnitate. Eu mi-am propus încă de la preluarea mandatului, împreună cu miniştrii cabinetului meu, să cerem să fim trataţi cu demnitate ca un stat membru are are obligaţii, dar are şi drepturi egale cu celelalte statele membre. Această abordare mi se pare o abordare greşită. Şi Guvernul României a făcut paşi importanţi în toate domeniile, astfel încât să ne aliniem normelor europene. Mai sunt lucruri de făcut, mai avem paşi de făcut, dar am încercat, şi ca fost europarlamentar ştiu cât este de important acest lucru, să ne aliniem normelor europene, dar în acelaşi timp să nu acceptăm dublu standard, şi nu mă refer numai la dublu standard pe parte alimentară, pe parte de produse, mă refer la dublu standard în modul în care suntem trataţi în UE. Eu cred că România trebuie să fie tratat ca un stat cu drepturi egale, să stea la masa deciziei, şi ceea ce este bun pentru România să fie bun şi pentru alte state, şi ceea ce i se cere României să fie cerut şi altor state. Consider că această abordare este greşită şi nu pot să fiu de acord cu ea", a conchis Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, că pesediştii sunt singurii vinovaţi pentru faptul că România nu se află în spaţiul Schengen şi Mecanismul de Cooperare şi Verificare nu a fost ridicat.

"Am avut multe discuţii cu liderii europeni şi despre Schengen, şi despre MCV şi am fost foarte aproape să rezolvăm aceste două probleme, extrem de aproape, dar, ce să vezi, am avut din ianuarie 2017 o guvernare care în loc să continue să consolideze instituţiile statului s-a apucat să distrugă instituţii ale statului, să îndoaie legile Justiţiei pentru ei, nu pentru români şi atunci foarte mulţi au început iarăşi să aibă îndoieli. Nimeni din UE nu are îndoieli în ceea ce priveşte voinţa poporului român, românii sunt foarte bine cunoscuţi în Europa şi avem aproximativ 4 milioane de ambasadori, sunt românii noştri care lucrează peste tot în Uniune, sunt foarte apreciaţi, deci nu asta este problema. Problema este guvernarea, această guvernare toxică, pesedistă, eşuată, care vrea să ne ducă în timp înapoi în loc să ne ducă înainte, de asta nu suntem în Schengen, de asta nu se va renunţa foarte repede la MCV. Umblă ei şi povestesc că europenii nu ne vor, că Iohannis ne trădează, că x şi y fac lobby împotriva României. Fals, totul fals. Singurii vinovaţi pentru care nu suntem astăzi în Schengen şi mai avem în continuare discuţia despre MCV sunt pesediştii prin guvernările eşuate pe care le-au construit din ianuarie 2017 încoace şi este păcat şi cum scrie chiar pe panoul lor: România merită mai mult decât PSD", a spus Iohannis, la Ploieşti, la lansarea volumului "EU.RO - Un dialog deschis despre Europa", care a avut loc la Casa de cultură a sindicatelor. AGERPRES/(A-autor: Cătălina Matei, editor: Mihai Simionescu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”