Vrancea: Cei trei bărbaţi reţinuţi în cazul omorului de la Slobozia Ciorăşti, arestaţi preventiv pentru 30 de zile

Vrancea: Cei trei bărbaţi reţinuţi în cazul omorului de la Slobozia Ciorăşti, arestaţi preventiv pentru 30 de zile

Cei trei bărbaţi reţinuţi ca fiind suspecţi în cazul uciderii omului de afaceri de la Slobozia Ciorăşti au primit mandat de arestare pentru 30 de zile, potrivit sentinţei Tribunalului Vrancea.

"Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: Sprînciană Bogdan Ionuţ - pentru următoarele infracţiuni: omor calificat, tentativă la infracţiunea de tâlhărie calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept şi de punere în circulaţie sau de conducere a unui vehicul neînmatriculat; Văscăuţanu Gheorghe Vasile - pentru comiterea următoarelor infracţiuni: omor calificat, tentativă la infracţiunea de tâlhărie calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept; Cruceanu Marius Daniel - pentru săvârşirea complicităţii la infracţiunea de omor calificat şi complicitate la tentativă la infracţiunea de tâlhărie calificată (...), pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 27.02.2019, până la data de 28.03.2019, inclusiv. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaţilor", se arată în sentinţa Tribunalului Vrancea.

Cei trei bărbaţi, care, potrivit unor surse judiciare, şi-ar fi recunoscut parţial vina, au fost reţinuţi luni, la Vama Nădlac, în timp ce încercau să părăsească România.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, cei trei ar fi premeditat faptele, intenţia fiind jaful, dar, având în vedere că au mers înarmaţi la locul faptei, au luat în calcul şi faptul că ar putea provoca moartea victimei.

"Din cercetările efectuate, a rezultat faptul că, în perioada 03.01.2019 - 22.02.2019, cei trei inculpaţi au efectuat activităţi pentru a pregăti săvârşirea faptelor, în sensul că au achiziţionat un autoturism de teren căruia i-au schimbat culoarea, au montat o bară metalică de protecţie în partea din faţă, i-au montat plăcuţe cu număr fals de înmatriculare. Totodată, cei trei inculpaţi s-au interesat prin rândul cunoştinţelor din judeţul Vrancea asupra programului victimei, asupra orei la care aceasta pleacă zilnic de la locul de muncă către localitatea de domiciliu Slobozia Ciorăşti, în acelaşi timp verificând traseul pe care victima îl parcurge zilnic. (...) Inculpaţii au mers la locul faptei înarmaţi, iniţial cu scopul de a sustrage suma de bani care se afla în autoturismul victimei, însă aceştia au prevăzut şi au acceptat că prin modul de acţiune ar putea provoca moartea victimei, ceea ce s-a şi întâmplat", a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, procurorul Sanda Apostolescu.

Potrivit unei sentinţe a Judecătoriei Focşani din 25 iulie 2018, Văscăuţanu Gheorghe Vasile zis "Gigi Englezu", a fost eliberat condiţionat în 2018, acesta fiind condamnat anterior la 2 ani şi 8 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc, în stare de recidivă.

Un om de afaceri în vârstă de 61 de ani, patronul mai multor case de schimb valutar din Focşani, a fost găsit decedat într-un autoturism , vineri seara, pe raza comunei Slobozia Ciorăşti. Bărbatul prezenta două plăgi prin împuşcare.

Luni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea a informat că mai multe persoane suspectate că ar avea legătură cu uciderea omului de afaceri au fost identificate la Vama Nădlac, în timp ce intenţionau să părăsească ţara.

Poliţia de Frontieră Arad a precizat ulterior, în legătură cu persoanele reţinute la Nădlac, că este vorba de trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 28 şi 47 de ani, care intenţionau să părăsească România. AGERPRES / (AS - autor: Dana Lepădatu, editor: Antonia Niţă, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?