Vrancea: Oprişan îi solicită ministrului Sănătăţii demiterea de urgenţă a conducerii SJU Focşani şi DSP Vrancea

Vrancea: Oprişan îi solicită ministrului Sănătăţii demiterea de urgenţă a conducerii SJU Focşani şi DSP Vrancea

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea îi solicită ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, demiterea de urgenţă a conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) "Sf. Pantelimon" Focşani şi a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, în contextul creşterii numărului de cazuri la nivel judeţean.

"Miercuri, 17 iunie, judeţul nostru a fost pe primul loc pe ţară în ceea ce priveşte numărul de cazuri raportate în 24 de ore! Este inacceptabil ca vrâncenii să fie cobai ai acestor oameni care nu au ce să caute în funcţii de conducere şi sunt în stare să calce peste cadavrele vrâncenilor infectaţi pentru a-şi proteja interesele! (...) Solicit ministrului Sănătăţii demiterea de urgenţă a conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" Focşani şi a conducerii DSP Vrancea, precum şi numirea unor medici cu experienţă şi a unor manageri competenţi, care să gestioneze această catastrofă la care s-a ajuns din cauza incompetenţei PNL", a declarat Oprişan, potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de CJ Vrancea.

El s-a declarat "oripilat" de paralizia sistemului medical din Vrancea, care riscă "să ia locul Sucevei".

"Aţi adus Vrancea pe locul II în România, după Suceava, cu 2,58 cazuri de îmbolnăviri la mia de locuitori! Este inadmisibil ca, după 3 luni de la aplicarea măsurilor restrictive, Vrancea să rişte să ia locul Sucevei! Asist oripilat la paralizarea sistemului medical din Vrancea de către conducerea incompetentă a Spitalului Judeţean şi a DSP Vrancea, care nu au reuşit să pună în funcţiune, nici în al treisprezecelea ceas, aparatul de testare COVID-19, aparat ce a fost cumpărat din banii Consiliului Judeţean Vrancea şi care zace de două luni neutilizat! O asemenea atitudine este condamnabilă şi încalcă orice urmă de responsabilitate civică. Situaţia în care ne găsim demonstrează, încă o dată, managementul dezastruos practicat de şleahta de amatori care a fost numită în gestionarea unei asemenea crize de proporţii uriaşe", a precizat Oprişan.

Întrebat dacă va da curs solicitării preşedintelui CJ Vrancea de a demite conducerile celor două instituţii, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că va face "nişte evaluări", iar "deciziile vor fi în concordanţă şi cu evoluţia dar şi cu necesitatea acestui spital".

"Creşterea numărului de cazuri nu a fost numai în Vrancea. Creşterea numărului de cazuri este în toată ţara. În ultimele zile, cam toate judeţele au fost afectate de acest număr de cazuri. Am vrut să fac o evaluare atât a DSP-ului, cât şi a spitalului, am discutat şi vis-a-vis de acel Real Time PCR, voi face şi nişte evaluări şi deciziile vor fi în concordanţă şi cu evoluţia, dar şi cu necesitatea acestui spital", a declarat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii s-a aflat, vineri, în Vrancea, unde a vizitat Serviciul Judeţean de Ambulanţă, Secţia de Boli Infecţioase a SJU Focşani şi a avut discuţii cu conducerile Spitalului Judeţean şi DSP Vrancea, precum şi cu prefectul Gheorghiţă Berbece, privind gestionarea cazurilor de COVID-19 la nivelul judeţului. AGERPRES/(A, AS - autor: Dana Lepădatu, editor: George Onea, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Toți au stări de șoc de la ușor până la moderat” / Soțiile tanchiștilor ruși cer autorităților aducerea lor de pe front

2 „Rușii s-au retras dar îi prindem data viitoare” / Noi imagini cu luptătorii Legiunii Internaționale a Ucrainei

3 BRRR! / Sateliții arată că Rusia a amplasat mai multe sisteme de rachete pe coasta Regiunii Kaliningrad

4 „Accidentul” Cîțu, schimbat și de la șefia Senatului / Când apare dosarul?

5 ULTIMA ORĂ Un nou „măcelar” la comanda trupelor de invazie ale Rusiei