Vreme caniculară, cu 35-37 de grade, în cea mai mare parte a țării. În 14 județe este cod galben de ploi

Vreme caniculară, cu 35-37 de grade, în cea mai mare parte a țării. În 14 județe este cod galben de ploi

Vremea va fi caniculară și disconfortul termic accentuat în cea mai mare parte a țării, iar în zonele de câmpie și podiș se vor înregistra frecvent temperaturi de 35-37 de grade Celsius, potrivit meteorologilor. De asemenea, vor fi sub cod galben de ploi 14 județe din Moldova, Maramureș, Crișana și Transilvania.

Potrivit Administrației Naționale de Mateorologie, în cea mai mare parte a Moldovei, în Maramureș, nordul Crișanei și local în Transilvania, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată - vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp. Avertizarea cod galben este în vigoare de la ora 12.00 și până la ora 23.00.

În același timp, vremea va fi caniculară și disconfortul termic accentuat în cea mai mare parte a țării, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar în zonele de câmpie și podiș se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35 - 37 de grade.

Conform meteorologilor, gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere, în special după-amiaza și în prima parte a nopții, în nordul, nord-estul și local în centrul țării, unde vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și izolat 35-40 l/mp.

Pentru ziua de miercuri, meteorologii anunță instabilitate atmosferică temporar accentuată, mai ales după-amiaza și noaptea, la început în nord-est și în centru, precum și în zonele montane și submontane, apoi cu precădere în sud și sud-est.

În sudul țării, miercuri după-amiază va persista vremea călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării, iar disconfortul termic se va menține accentuat.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 37 de violuri, 3 morți, 87 de magazine și 1500 de case devastate / Bilanțul primei zile de ocupație în Alba a „e…

2 Poate cea mai frumoasă femeie din România...

3 De citit!

4 Fenomen straniu în SUA

5 Informație / Din 2015, CIA antrenează în secret forțele speciale ucrainiene „să ucidă ruși” în cazul unei invazi…