Vreme caniculară, cu 35-37 de grade, în cea mai mare parte a țării. În 14 județe este cod galben de ploi

Vreme caniculară, cu 35-37 de grade, în cea mai mare parte a țării. În 14 județe este cod galben de ploi

Vremea va fi caniculară și disconfortul termic accentuat în cea mai mare parte a țării, iar în zonele de câmpie și podiș se vor înregistra frecvent temperaturi de 35-37 de grade Celsius, potrivit meteorologilor. De asemenea, vor fi sub cod galben de ploi 14 județe din Moldova, Maramureș, Crișana și Transilvania.

Potrivit Administrației Naționale de Mateorologie, în cea mai mare parte a Moldovei, în Maramureș, nordul Crișanei și local în Transilvania, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată - vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp. Avertizarea cod galben este în vigoare de la ora 12.00 și până la ora 23.00.

În același timp, vremea va fi caniculară și disconfortul termic accentuat în cea mai mare parte a țării, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar în zonele de câmpie și podiș se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35 - 37 de grade.

Conform meteorologilor, gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere, în special după-amiaza și în prima parte a nopții, în nordul, nord-estul și local în centrul țării, unde vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și izolat 35-40 l/mp.

Pentru ziua de miercuri, meteorologii anunță instabilitate atmosferică temporar accentuată, mai ales după-amiaza și noaptea, la început în nord-est și în centru, precum și în zonele montane și submontane, apoi cu precădere în sud și sud-est.

În sudul țării, miercuri după-amiază va persista vremea călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării, iar disconfortul termic se va menține accentuat.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...