Washingtonul suspendă temporar acordarea de vize pe teritoriul Rusiei (ambasadă)

Washingtonul suspendă temporar acordarea de vize pe teritoriul Rusiei (ambasadă)

Acordarea de vize pentru Statele Unite ale Americii va fi suspendată temporar în Rusia începând de miercuri, 23 august, din cauza reducerii personalului diplomatic ordonat de Moscova, ca ripostă la noile sancțiuni americane, a anunțat luni Ambasada SUA din Federația Rusă, citată de AFP, Reuters și RIA Novosti.

"Din cauza limitei impuse de guvernul rus cu privire la numărul personalului diplomatic autorizat să se afle în Rusia, toate operațiunile legate de acordarea de vize, în afara celor pentru imigrare, vor fi suspendate la 23 august, înainte de a se relua de la 1 septembrie, dar numai la Moscova", a indicat ambasada într-un comunicat.

Această reducere a serviciilor consulare pe teritoriul Rusiei înseamnă de fapt că acei cetățeni ruși care vor dori să călătorească în SUA vor trebui să se deplaseze la Moscova pentru vize, întrucât consulatele americane din regiuni nu vor mai efectua respectiva procedură.

Președintele rus Vladimir Putin, reacționând la noile sancțiuni impuse de Congresul SUA împotriva Rusiei, a ordonat Washingtonului să-și reducă personalul diplomatic de la ambasadă și consulatele din Federația Rusă cu 755 de persoane până la 1 septembrie.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga

3 Ea este avocata de 26 de ani care s-ar fi sinucis

4 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

5 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…