Zeci de morți în două atacuri sinucigașe care au avut loc la Bagdad

Zeci de morți în două atacuri sinucigașe care au avut loc la Bagdad

UPDATE. Ora 11.35: Ministerul de Interne a precizat că primul sinucigaș a spus că este bolnav și a cerut ajutor, iar în momentul în care oamenii din piață s-au strâns în jurul lui a detonat bomba, transmite EHA News pe Twitter.

Potrivit sursei citate, cea de-a doua bombă a fost detonată imediat după ce mai multe persoane încercau să ajute victimele primei bombe.

Numărul morților a ajuns la 28, iar al răniților la peste 70, iar cifrele se pot modifica.

Ora 11.25: Numărul morților a crescut la 13 și sunt peste 30 de răniți în urma celor două atacuri sinucigașe din Bagdad. Este de așteptat ca numărul morților să crească, deoarece unii răniți se află în stare critică, relatează Reuters, adăugând că este primul astfel de atac din ultimii ani.

Atacatorii, care purtau veste explozive, s-au aruncat în aer într-o piață aglomerată din Piața Tayaran din centrul Bagdadului.

Știrea inițială. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Irak a transmis că două atacuri sinucigașe au avut loc joi dimineața în zona Bab al-Sharqi din Bagdad, potrivit EHA News.

Potrivit Reuters, un atacator sinucigaș cu o vestă explozivă a ucis cel puțin șapte persoane și a rănit peste 20 de persoane într-o piață centrală din Bagdad, citând surse medicale și din Poliție.


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 „Nu vreau sa fiu ăla din diaspora care se crede cu nasul pe sus, dar las-o dracului de treabă”

3 „De ce stă Spania cu sute de tancuri și sisteme de apărare aeriană? Împotriva cui vor să le folosească?”

4 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

5 Citiți și judecați voi...