Zelenski califică atacul rusesc asupra mall-ului din Kremenciuk ca fiind unul din "cele mai sfidătoare acte teroriste din istoria Europei"

Zelenski califică atacul rusesc asupra mall-ului din Kremenciuk ca fiind unul din "cele mai sfidătoare acte teroriste din istoria Europei"

În cadrul unui mesaj video, publicat luni pe reţelele de socializare, Zelenski a afirmat că în centrul comercial din Kremenciuk se aflau peste 1.000 de persoane. El spune că ruşii au atacat un oraş paşnic, un centru comercial în care se aflau femei, copii şi civili obişnuiţi.

„Oraş paşnic, centru comercial obişnuit, femei înăuntru, copii, civili obişnuiţi. Aproximativ 1.000 de persoane se aflau acolo înainte de anunţarea raidului aerian. Numai teroriştii complet nesăbuiţi, care nu au ce căuta pe pământ, pot lansa rachete asupra unui astfel de obiectiv”, a declarat Zelenski.

Preşedintele ucrainean a mai precizat că acesta a fost un atac deliberat, iar în prezent operaţiunile de salvare continuă, pierderile fiind semnificative.

„Aceasta nu e o lovitură cu rachete din greşeală. Acesta e atac rusesc planificat asupra respectivului centru comercial. Operaţiunile de salvare continuă, dar trebuie să fim conştienţi că pierderile pot fi semnificative”, a mai adăugat Zelenski.

Liderul de la Kiev a spus despre Rusia că a devenit cea mai mare organizaţie teroristă din lume. El a mai punctat că prin cumpărarea sau transportarea petrolului rusesc şi menţinerea legăturilor cu băncile ruseşti, oamenii dau bani teroriştilor.

„Statul rus a devenit cea mai mare organizaţie teroristă din lume. Acesta este un fapt. Şi acesta trebuie să fie un fapt juridic. Şi toţi oamenii de pe planetă ar trebui să ştie că a cumpăra sau a transporta petrol rusesc, a menţine legături cu băncile ruseşti, a plăti taxe şi impozite statului rus înseamnă a da bani teroriştilor” , a scris Zelenski pe conturile de socializare.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Medicul Iulian Juncănaru, fost concurent la Chefi la cuțite, a murit la doar 39 de ani. Cum a fost găsit

2 Moment hilar în Qatar, cu doi bărbați care scot rapid telefoanele pentru a o poza pe Miss Croația | FOTO VIDEO

3 Scandal sexual online cu Cristina Pucean, după ce s-a despărțit de Bogdan de la Ploiești

4 „Președinta” României, aroganțe într-un resort de lux din Elveția

5 VIDEO Americanii au prezentat oficial „drăcovenia” SF