Zelenski demite cinci ambasadori, inclusiv pe cel din Germania

Zelenski demite cinci ambasadori, inclusiv pe cel din Germania

Într-un decret publicat sâmbătă, Administraţia Prezidenţială a Ucrainei anunţă demiterea ambasadorilor în Cehia, Germania, India, Norvegia şi Ungaria.

Decretul nu precizează motivele acestor demiteri şi nu se ştie dacă diplomaţii respectivi vor fi numiţi în alte posturi, informează Reuters.

Andrii Melnik a făcut în ultimul timp câteva declaraţii care au stârnit proteste puternice. Vizibil deranjat de întârzierea Olaf Scholz de a vizita Kievul pentru a-şi prezenta de la faţa locului susţinerea pentru Ucraina în faţa invaziei ruse, Melnik l-a descris pe cancelarul german drept un „lebărvurst ursuz”.

Recent, Melnik a fost criticat pentru o declaraţie controversată în care îi luase apărarea liderului naţionalist ucrainean Stepan Bandera, care a condus un grup vinovat de epurare etnică şi masacrarea a zeci de mii de polonezi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Ziarele germane „Bild” şi „Süddeutsche Zeitung” au relatat că Melnik ar urma să fie mutat sediul central al MAE ucrainean.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”