Rafinăria Lukoil Ploiești a reluat comercializarea produselor finite

Rafinăria Lukoil Ploiești a reluat comercializarea produselor finite

Rafinăria Lukoil Ploiești, care a repornit instalațiile pe 10 octombrie, la o săptămână de la oprirea lor ca urmare a unei anchete a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, a reluat luni activitatea de comercializare a produselor finite.

Potrivit unui comunicat al companiei remis AGERPRES, rafinăria a obținut luni, la trei zile de la repornirea instalațiilor, produse finite și a reluat activitatea de comercializare a acestora.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploiești efectuează cercetări față de SC Petrotel Lukoil SA Ploiești pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și de spălare de bani cu un prejudiciu estimat de 230 de milioane de euro.

De asemenea, față de directorul general al Petrotel Lukoil, Andrey Bogdanov, s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani și s-a instituit măsura preventivă a controlului judiciar.

La data de 2 octombrie anchetatorii au dispus măsura sechestrului asigurator ca urmare a unor percheziții efectuate pe platforma Lukoil din Ploiești, iar la data de 6 octombrie, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești a dispus înlocuirea măsurilor asigurătorii prin ridicarea parțială a sechestrului asigurător asupra conturilor bancare.

"La data de 06.10.2014, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești a dispus înlocuirea măsurilor asigurătorii prin ridicarea parțială a sechestrului asigurător asupra conturilor bancare, pentru a da posibilitatea SC Petrotel Lukoil SA Ploiești să își desfășoare activitatea curentă în condiții de normalitate cu terții și să plătească drepturile salariale și contribuțiile la bugetul de stat. În cauză au fost extinse măsurile asigurătorii asupra altor bunuri puse la dispoziție de SC Petrotel Lukoil SA Ploiești", se arată într-un comunicat de presă al PCA Ploiești.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...