China Eastern Airlines cumpără 80 de avioane Boeing 737, în valoare de 7,4 miliarde dolari

China Eastern Airlines cumpără 80 de avioane Boeing 737, în valoare de 7,4 miliarde dolari

China Eastern Airlines, al treilea mare operator aerian chinez, a convenit achiziţia de 80 de avioane Boeing 737 în valoare de 7,4 miliarde de dolari, pentru a acoperi cererea de călătorii pe o piaţă pe cale să devină cea mai mare din lume.


China Eastern Airlines cumpără 80 de avioane Boeing 737, în valoare de 7,4 miliarde dolari (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Operatorul va cumpăra aeronave 737-800, precum şi modelele îmbunătăţite Max, urmând ca aparatele să fie livrate în perioada 2016-2020, transmite Bloomberg .

China Eastern va beneficia de un discount faţă de preţurile oficiale. Compania va revinde totodată Boeing 15 avioane mai vechi 737-300 şi cinci aparate 757, se arată într-un comunicat.

Operatorii chinezi comandă noi avioane Boeing şi Airbus pe măsură ce dezvoltarea economiei permite unui număr tot mai mare de oameni să folosească transporturile aeriene.

Numărul companiilor aeriene chineze vor avea flote de câte 100 de avioane se va dubla până la sfârşitul deceniului, potrivit firmei de analiză a pieţei CAPA Centre for Aviation.

Boeing nu exclude posibilitatea construirii în China a unei linii de asamblare pentru avioane cu o singură punte, în viitor. Timp de patru ani consecutiv, Boeing a majorat estimarea privind cererea de pe piaţa chineză. Compania canticipează că China va avea nevoie de 5.580 de avioane noi, în valoare de 780 de miliarde de dolari, până în 2032.

Boeing a livrat anul trecut un număr record de 143 de aeronave în China şi anticipează un nivel similar în 2014.

Airbus, care deţine o linie de asamblare la Tianjin, China, anticipează că această ţară va devansa Statele Unite ca cea mai mare piaţă pentru avioane, până în 2032.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Era ciufulit și nearanjat, m-a luat în brațe, mă mângâia și mă pupa” / Dezvăluirile fără perdea ale amantei lui Ludovic Orban

2 Cântărețul Mircea Rusu a fost încarcerat / El este autorul hitului „Omul bun și pomul copt”

3 Foarte interesant! / De ce a venit șeful KazMunaiGaz, patronul Rompetrol, în România

4 Citiți, oameni buni! / Ambasada SUA din Rusia a făcut public un scurt inventar al armelor și echipamentelor trimise de americani în URSS în timpul celui…

5 Ceceni conduși de nepotul lui Kadîrov au violat o propagandistă rusă