Companiile energetice vor fi obligate să facă publice contractele de achiziţii şi sponsorizările

Companiile energetice vor fi obligate să facă publice contractele de achiziţii şi sponsorizările

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, vrea să oblige companiile energetice de stat să facă publice toate contractele se achiziţii de bunuri şi lucrări de peste 500.000 euro, contractele de achiziţii de servicii mai mari de 100.000 euro şi sponzorizările acordate.

Companiile energetice vor fi obligate să facă publice contractele de achiziţii şi sponsorizările (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Prevederile sunt incluse într-un ordin de ministru emis de Nicolescu marţi, 19 august, potrivit unui comunicat al Departamentului pentru Energie.

Ordinul va trebui pus în aplicare "în perioada imediat următoare" de Direcţia generală de privatizare şi administrare a participaţiilor statului în energie.

Companiile vor fi obligate, prin acest ordin de ministru, să aibă fiecare o strategie de dezvoltare şi care să fie valabilă pentru cel puţin zece ani.

"Am considerat necesară creşterea transparenţei pentru tot ceea ce înseamnă sistemul de achiziţii publice şi sistemul de sponsorizări în companiile de stat din sectorul energetic", a declarat Nicolescu în comunicat.

Departamentul pentru Energie este acţionar majoritar la companii precum Romgaz, Nuclearelectrica, Electrica sau Hidroelectrica.

 

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Tânăr măcelărit de membrii unuia dintre cele mai sângeroase clanuri de lângă București

2 „Uite cum o frec pentru tine, aici trebuia să fie gura ta” a ajuns consilier la BNR, coleg cu Dăncilă

3 Rău a ajuns băbăcioiu'! / „Însoțitoarea” și-a pus telefonul pe burta lui Țiriac, la plajă, la Mamaia!

4 Un dom de căldură, cu temperaturi de 45 grade Celsius, va pârjoli România și sud-estul Europei

5 Citiți! / Când ăștia au bătut cu pumnul în masă, președintele României a întors o lege care le strica ploile...