Germania a atras investiții străine record în 2014; China, primul investitor

Germania a atras investiții străine record în 2014; China, primul investitor

Germania a atras, anul trecut, investiții străine record în valoare de 3,2 miliarde de euro, în condițiile în care numărul noilor investitori a atins un nivel fără precedent, grație interesului crescut venit din China, a anunțat, luni, agenția guvernamentală de promovare a investițiilor Germany Trade & Invest (GTAI), transmite Reuters. Investitorii străini au lansat, în 2014, un număr de 1.199 de noi proiecte de investiții în Germania, cu 20% mai multe decât în 2013, valoarea acestora crescând cu 18,5% comparativ cu 2,7 miliarde de euro, în anul precedent. Investițiile străine au creat anul trecut cel puțin 16.000 de locuri de muncă în cea mai mare economie europeană, precizează GTAI.

'Germania este o oază de siguranță în Europa și una din țările industrializate cu cel mai puternic ritm de creștere. Acest lucru este foarte atractiv pentru investitori', a apreciat directorul GTAI, Achim Hartig, adăugând că Germania profită, de asemenea, și de infrastructura sa bună, amplasarea geografică favorabilă în centrul Europei, precum și de mâna de lucru calificată.

Cel mai mare număr de investitori străini au venit din China. Aceștia au investit în 190 de proiecte greenfield în cea mai mare economie europeană, depășind SUA și Elveția, cu 168, respectiv 130 de proiecte. Comparativ cu 2013, numărul proiectelor greenfield lansate de investitorii chinezi a crescut cu 37%.

Cu toate acestea, mai mult de jumătate din investitori au venit din Europa.

Germania este atractivă pentru companiile din sudul Europei, deoarece situația robustă a economiei germane ajută astfel de firme să depășească dificultățile de pe piețelor lor domestice.

De asemenea, anul trecut, investitorii străini au achiziționat și companii germane, GTAI înregistrând 489 de fuziuni și achiziții. Companiile americane au fost implicate în 114 astfel de tranzacții, urmate de societățile britanice și de cele elvețiene, cu 58 de tranzacții, respectiv 44 de tranzacții. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Toți au stări de șoc de la ușor până la moderat” / Soțiile tanchiștilor ruși cer autorităților aducerea lor de pe front

2 „Rușii s-au retras dar îi prindem data viitoare” / Noi imagini cu luptătorii Legiunii Internaționale a Ucrainei

3 BRRR! / Sateliții arată că Rusia a amplasat mai multe sisteme de rachete pe coasta Regiunii Kaliningrad

4 „Accidentul” Cîțu, schimbat și de la șefia Senatului / Când apare dosarul?

5 ULTIMA ORĂ Un nou „măcelar” la comanda trupelor de invazie ale Rusiei