Încrederea în economia Ungariei a crescut la maximul ultimilor 15 ani

Încrederea în economia Ungariei a crescut la maximul ultimilor 15 ani

Încrederea populaţiei şi oamenilor de afaceri în economia Ungariei a crescut în ultimele 18 luni, iar în aprilie a atins cel mai ridicat nivel din ultimii 15 ani, potrivit unui indice calculat de GKI-Erste, relatează Portfolio.hu.

Încrederea în economia Ungariei a crescut la maximul ultimilor 15 ani (Imagine: Shutterstock)

Un nivel similar de încredere în rândul liderilor de companii a mai fost atins în 1998, în timp ce indicele referitor la încrederea populaţiei s-a aflat la un astfel de nivel în primăvara lui 2006.

Indicele combinat privind încrederea populaţiei şi oamenilor de afaceri în economia Ungariei, calculat de GKI-Erste, a urcat la 1,7 puncte în aprilie, de la nivelul de -0,7 puncte în martie şi -2,1 puncte în februarie.

Toate companiile, cu excepţia celor din comerţ, anticipează îmbunătăţirea perspectivelor de afaceri, mai ales în cazul companiilor de construcţii.

Intenţiile de angajare s-au îmbunătăţit în special în sectorul industrial şi cel al construcţiilor, cele mai slabe perspective fiind în comerţ şi servicii.

Totodată, a scăzut îngrijorarea populaţiei faţă de pierderea locurilor de muncă.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Se sparge buboiul? / Oficial de top de la Kremlin: Armata rusă din Ucraina se poate afla într-o „situație dramatică până la sfârșitul verii”

2 Documente oficiale arată că mașinăria de război a Rusiei e gripată: Soldați luați cu arcanul, instrumentiști în forțele de elită, militari păcăliți

3 ULTIMA ORĂ Partizanii ucraineni au aruncat în aer sediul partidului „Rusia Unită” din Melitopol, aflat sub ocupație

4 VIDEO Imagini horror pe Litoral! / Toată plaja din Costinești s-a adunat să vadă un cadavru scos din mare. Mulțimea a fost îndepărtată doar cu jandarmii…

5 Foarte interesante amănunte!