Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Investitorii interesaţi din nou de piaţa imobiliară din România

 

Previziunile analiştilor de la începutul lui 2014 spuneau că piaţa nu poate evolua din acest punct decât ascendent, iar că mişcările marilor investitori care au început să caute din nou surse de profit din tranzacţiile imobiliare cu proprietăţi la preţ "de criză" sprijină dezmorţirea pieţei.

Marii jucători de pe piaţa imobiliară s-au arătat timizi în ultimii ani, preferând să se retragă de pe o piaţă din ce în ce mai periculoasă unde puţine proiecte demarate în prag de criză au scăpat de insolventa. Cu toate acestea, bunii cunoscători ai potenţialului imens de profit de pe acest segment au continuat să urmărească evoluţia şi să aştepte momentul oportun pentru a reintra în joc.

Anul 2014, cu semnele sale clare de dezgheţare a pieţei a fost intuit corect de către un număr mare de oameni de afaceri interesaţi de piaţă imobiliară care au început să iasă la vânătoare de terenuri şi proprietăţi cu potenţial atâta timp cât acestea se vând încă la preţuri de criză. Astfel, doar în primul semestru al acestui an investiţiile imobiliare au crescut de 3 ori faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungându-se la cifra de peste 400 de milioane de euro.

Investitorii s-au arăt interesaţi în prima jumătate a anului de proprietăţi prime, cu un volum de 55% din investiţiile totale, segmentul de birouri ocupând un volum de 58% din aceste investiţii. Bucureştiul este în mod special preferat de investitori, interesul pentru spaţii de birouri şi retail în capitala crescând considerabil faţă de aceeaşi perioadă a anilor precedenţi.

Se cauta terenuri ieftine

La cumpărături de proprietăţi imobiliare au ieşit şi marii retaileri precum Dedeman, Kaufland sau Lidl care urmăresc să se dezvolte în marile oraşe din ţară. Au fost achiziţionate tot la început de 2014 şi terenuri pentru construirea de fabrici de către nume precum Dr. Oetker sau Best Food. În materie de investiţii ale marilor dezvoltatori imobiliari, Globalworth au dominat în primul segment piaţă, făcând investiţii în valoare de 54% din suma totală cumulata pe primul semestru al lui 2014.

Pe site-urile specializate în anunţuri imobiliare precum www.GIMO.ro se observă uşoară tendinţa de creştere a preţurilor şi în materie de terenuri, în mod special terenurile aflate în zonele limitrofe ale capitalei. Dacă până în 2014 cei mai mulţi deţinători de terenuri erau sfătuiţi de către agenţii imobiliari să facă dezmembrări în parcele de până la 1.000 de metri pătraţi pentru a putea vinde, anul acesta terenurile mari sunt la căutare, acestea fiind perfecte pentru dezvoltarea de proiecte imobiliare.

Investitorii sunt în căutare de terenuri ieftine aşezate strategic în imediata apropiere a drumurilor principale de acces în oraşe şi la preţuri cât mai mici pe metru pătrat. În Bucureşti o astfel de zona avantajată şi de existenţa unei linii de metrou noi se afla în imediata apropiere a autostrăzii Soarelui, unde grupuri precum Lidl sau Penny Market au finalizat deja construcţii în prima jumătate a anului.

 

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALARMĂ Deși este demisă, Dăncilă vrea să dea chinezilor, pe ultima sută de metri, un contract major: construir…

2 Dacă-l vedeți pe ăsta în Guvernul PNL să știți că MAFIA a rămas la putere!

3 Se conturează Guvernul Ludovic Orban. Ce riscă Iohannis și PNL. Avertismentul lui Rareș Bogdan

4 Cât s-o fi dat? Frățiorul MAFIEI mineritului din Gorj, favoritul PNL pentru portofoliul Economiei! A fost lide…

5 Cum va arăta structura noului guvern PNL. Ministerele care dispar. Schița momentului

recomandări

Te ia DNA: Iulian Bădescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă ești miliardar te poți muta acum pe noul yacht în formă de insulă