Metrorex organizează licitație pentru modernizarea accesului la metrou; valoarea estimată a contractului, 150 de milioane de lei

Metrorex organizează licitație pentru modernizarea accesului la metrou; valoarea estimată a contractului, 150 de milioane de lei

Metrorex alocă circa 150 milioane de lei, fără TVA, pentru modernizarea accesului la metrou prin instalarea unor validatoare pentru cartele magnetice și module RFID pentru contactless, potrivit unui anunț de participare postat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

În acest scop, Metrorex organizează licitație deschisă, electronică, iar criteriul de atribuire a contractului va fi prețul cel mai scăzut.

Contractul presupune execuția de lucrări pentru modernizarea instalațiilor pe Magistralele 1, 2, 3 și Tronsonul de Legătură — Instalații de control acces — Magistrala 1 Pantelimon — Dristor 2, Magistrala 2 Berceni — Pipera, Magistrala 3 Dristor 1—Preciziei, Dispecerat Taxare Timpuri Noi, inclusiv servicii de proiectare a detaliilor de execuție.

"Sistemul de control al accesului de călători va realiza controlul accesului cu ajutorul unor validatoare pentru cartele magnetice și module RFID pentru contactless. Validatoarele și modulele RFID vor fi încorporate în dispozitivele de acces din zonele taxate", se menționează în anunțul postat pe SEAP.

Lucrările de modernizare vor fi executate în 41 de stații de metrou, iar 70 de zone de vestibul vor fi dotate cu instalații noi de control acces.

Valoarea maximă estimată a lucrărilor, fără procentajul de diverse și neprevăzute, depășește 145,748 milioane de lei. Procentajul pentru cheltuieli diverse și neprevăzute este de 2,9%, reprezentând suma de 4.243.949 lei.

"Se pot acorda executantului sume în avans, până la cel mult concurența unui procent egal cu 30% din valoarea contractului. Aceasta se va face în funcție de disponibilitățile financiare care sunt aprobate pentru executarea lucrărilor", se mai spune în comunicat.

Valoarea estimată fără TVA a contractului este de 149.992.141 lei, fără TVA.

Anunțul Metrorex implică un contract de achiziții publice. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 260 de zile de la data atribuirii contractului.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 23 iunie 2015, ora 10,00.

Sursele de finanțare pentru modernizarea sistemului de acces la metrou sunt asigurate din fonduri externe nerambursabile în cadrul Programului Operațional Sectorial de Transport și de la bugetul de stat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro