România, locul 5 în Uniunea Europeană la creșterea producției industriale, în aprilie

România, locul 5 în Uniunea Europeană la creșterea producției industriale, în aprilie

Producția industrială în Uniunea Europeană (UE 28) și zona euro a crescut cu 0,1% în aprilie 2015, comparativ cu luna martie 2015, o creștere similară fiind înregistrată în România, arată datele publicate, vineri, de Oficiul European de Statistică (Eurostat). Potrivit acestor date, în luna aprilie 2015, cele mai mari creșteri ale producției industriale au fost consemnate în Lituania (3,4%), Suedia (2,2%) și Portugalia (2,1%), iar cele mai mari scăderi au fost înregistrate în Croația (minus 4,1%), Malta (minus 3,8%), Grecia (minus 2,3%) și Polonia (minus 2,1%).

În ritm anual, luna aprilie 2015, comparativ cu luna similară a anului precedent, producția industrială a crescut cu 1,2% în Uniunea Europeană și cu 0,8% în zona euro. În acest caz, România se numără printre statele în care producția industria a avut cele mai mari ritmuri de creștere (4,3%), fiind devansată doar de Letonia (10,2%), Irlanda (9,8%), Ungaria (6,3%) și Slovacia (4,7%).

Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică /INS/, producția industrială a crescut cu 3,4% în primele patru luni ale anului comparativ cu același interval din 2014, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate. În funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, producția industrială a rămas la același nivel, în aprilie, anul curent, comparativ cu luna martie. Față de luna corespunzătoare din 2014, producția industrială, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a crescut cu 4,1%. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Îi vom distruge!” / Rușii, izolați în Sud după ce ucrainenii au distrus și ultimul pod!

2 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...

3 O profeție tulburătoare făcută de Carl Sagan înainte de a muri s-a viralizat

4 VIDEO Priviți, așa e pe front, în Ucraina...

5 Dovada că e groasă pentru Rusia în Ucraina! Șoigu, în vizită de urgență la cea mai mare fabrică de tancuri!