România, locul 5 în Uniunea Europeană la creșterea producției industriale, în aprilie

Producția industrială în Uniunea Europeană (UE 28) și zona euro a crescut cu 0,1% în aprilie 2015, comparativ cu luna martie 2015, o creștere similară fiind înregistrată în România, arată datele publicate, vineri, de Oficiul European de Statistică (Eurostat). Potrivit acestor date, în luna aprilie 2015, cele mai mari creșteri ale producției industriale au fost consemnate în Lituania (3,4%), Suedia (2,2%) și Portugalia (2,1%), iar cele mai mari scăderi au fost înregistrate în Croația (minus 4,1%), Malta (minus 3,8%), Grecia (minus 2,3%) și Polonia (minus 2,1%).

În ritm anual, luna aprilie 2015, comparativ cu luna similară a anului precedent, producția industrială a crescut cu 1,2% în Uniunea Europeană și cu 0,8% în zona euro. În acest caz, România se numără printre statele în care producția industria a avut cele mai mari ritmuri de creștere (4,3%), fiind devansată doar de Letonia (10,2%), Irlanda (9,8%), Ungaria (6,3%) și Slovacia (4,7%).

Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică /INS/, producția industrială a crescut cu 3,4% în primele patru luni ale anului comparativ cu același interval din 2014, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate. În funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, producția industrială a rămas la același nivel, în aprilie, anul curent, comparativ cu luna martie. Față de luna corespunzătoare din 2014, producția industrială, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a crescut cu 4,1%. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Măcelul din 10 august 2018 a avut loc la comanda lui Dragnea, cu complicitatea ministrului de Inter…

2 LIVE Peste 50.000 de români au votat deja în diaspora / GRAFIC Prezența la urne, mai mare decât în primul tur a…

3 VIDEO ALERTĂ / Rareș Bogdan, mesaj de ultimă oră! „Azi începe pedepsirea făptașilor măcelului din 10 august!”

4 Mesajul diasporei pentru Dăncilă!

5 BREAKING Diaspora dă cu votul în Dăncilă de-i zbârnâie mațele! S-au deschis și urnele din UK

recomandări

Te ia DNA: Sorin Tilihoi

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă vrei Jurassic Park în viața reală, mută-te în Australia