ȘTIRILE SERII - ECONOMIC - 2 DECEMBRIE

ȘTIRILE SERII - ECONOMIC - 2 DECEMBRIE

Un număr de 250 de români care au încheiat polițe de asigurare obligatorie a locuințelor /PAD/ au solicitat constatări ale daunelor, în urma cutremurului cu magnitudinea de 5,7 pe scara Richter produs sâmbătă, 22 noiembrie, în regiunea Vrancea, informează Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale /PAID/, societatea care emite polițele PAD.

* Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a publicat marți anunțul și caietul de sarcini pentru licitația privind acordarea celor două multiplexuri de televiziune digitală naționale nealocate în procedura precedentă, precum și a 40 de multiplexuri regionale și 19 locale.

* Ultima variantă a proiectului de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 297/2004 privind piața de capital, publicată de Ministerul Finanțelor Publice /MFP/ pe website-ul propriu, conține unele prevederi care aduc atingere drepturilor acționarilor, susține Asociația Brokerilor, într-un comunicat remis marți AGERPRES.

* Vicepreședintele Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Csutak Nagy Laszlo, a preluat de la 1 decembrie atribuțiile președintelui ANSVSA, până la numirea unui nou președinte, în condițiile în care din aceeași dată a fost eliberat, la cerere, din funcția de președinte cu rang de secretar de stat, Vladimir Mănăstireanu.

* Datele avansate de Asociația Societăților de Service Auto Independente /ASSAI/, conform cărora peste 80% din dosarele de daune în domeniul asigurărilor de răspundere civilă auto /RCA/ s-ar finaliza cu plăți mai mici sau cu întârziere, sunt nerealiste, susține Autoritatea de Supraveghere Financiară /ASF/.

* Peste 21.200 de contracte au fost analizate până în prezent în cadrul Programului 'Casa Verde — sesiunea din 2011', iar alte aproximativ 2.600 de dosare vor intra în analiză până la sfârșitul acestui an, suma decontată deja către 191 de persoane fizice fiind de 1,145 milioane lei, a anunțat, marți, Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice /MMSC/.

* Aplicația Spațiul Privat Virtual, prin care contribuabilii pot comunica online cu administrația fiscală, care a funcționat începând din 15 septembrie ca proiect pilot pentru contribuabilii persoane fizice din București și Ilfov, a fost extinsă pentru încă 17 județe.

* Directorul general al grupului petrolier austriac OMV, Gerhard Roiss, a minimalizat, marți, importanța anunțului potrivit căruia Rusia a decis să abandoneze proiectul gazoductului South Stream, afirmând că investițiile ce vor fi făcute în Marea Neagră joacă un rol mult mai important pentru OMV, transmite Reuters.

* Rezervele valutare la Banca Națională a României /BNR/ se situau, la 30 noiembrie 2014, la 31,467 miliarde euro, în scădere față de datele înregistrate la 31 octombrie, când erau în sumă de 32,214 miliarde de euro, potrivit informațiilor publicate, marți, de către banca centrală.

* Ritmul de creștere a vânzărilor mondiale de smartphone-uri va încetini în 2015, când ar urma să fie vândute 1,5 miliarde smartphone-uri, o creștere de 12,2% comparativ cu cele 1,3 miliarde unități vândute în 2014, în creștere cu 26% comparativ cu anul trecut, arată un studiu publicat de firma de cercetare de piață IDC, transmite AFP.

* Ungaria analizează noi surse de aprovizionare cu gaze naturale pe termen lung, inclusiv din Azerbaidjan, după ce Rusia a decis să renunțe la proiectul gazoductului South Stream, a declarat marți ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, transmite MTI.

* Grupul rus Gazprom și compania turcă Botas au semnat, luni, un memorandum de înțelegere pentru construirea unei conducte submarine cu o capacitate de 63 de miliarde de metri cubi pentru transportul de gaze naturale din Rusia spre Turcia, a declarat, luni, directorul Gazprom, Alexei Miller, transmite RIA Novosti. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu