Xiaomi a obținut anul trecut 11,97 miliarde de dolari în urma triplării vânzărilor de telefoane mobile inteligente

Xiaomi a obținut anul trecut 11,97 miliarde de dolari în urma triplării vânzărilor de telefoane mobile inteligente

Grupul chinez Xiaomi Corp, care recent a devenit cea mai valoroasă companie nou înființată din sectorul tehnologiei, a anunțat triplarea vânzărilor de smartphone-uri în 2014, scrie Wall Street Journal (WSJ).

Anul trecut, producătorul chinez de telefoane mobile inteligente a vândut 61,1 milioane de unități, față de 18,7 milioane în 2013.

Vânzările din 2014, inclusiv taxele, s-au dublat anul trecut, la 74,3 miliarde de yuani (11,97 miliarde de dolari), a anunțat Lei Jun, directorul general și fondatorul Xiaomi. Compania nu publică informații privind profitabilitatea.

De asemenea, Lei Jun a precizat că Xiaomi vrea să se extindă și în Taiwan, Asia de Sud-Est și India.

Xiaomi, înființată de Lei Jun în 2010, a înregistrat o creștere rapidă devenind producătorul de telefoane mobile inteligente cu cele mai mari vânzări din China, datorită prețurilor accesibile și a dotărilor avansate. Compania și-a majorat recent capitalul și are o capitalizare bursieră de peste 46 miliarde de dolari.

Recent, Xiaomi a anunțat că va investi un miliard de dolari în conținut video online, pentru a sprijini vânzările serviciului său Mi Box. Analiștii estimează că veniturile din publicitatea realizată prin intermediul videoclipurilor de pe internet în China s-au ridicat la 2,6 miliarde de dolari în 2014, de la 221 de milioane de dolari în 2009.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...