Administraţia Penitenciarelor din Norvegia a blocat trimiterea a 220 de scrisori ale lui Breivik

Administraţia Penitenciarelor din Norvegia a anunţat luni că a blocat trimiterea 220 de scrisori ale lui Anders Behring Breivik, care a ucis 77 de persoane în 2011, pentru a împiedica crearea unei reţele în afara închisorii.

"Am refuzat să trimitem scrisorile lui (Anders Behring) Breivik din motive de securitate. Este vorba de aproximativ 220 de scrisori", a explicat pentru AFP un purtător de cuvânt al Administraţiei Penitenciarelor din Norvegia, Yling Faeste.

"Monitorizăm comunicaţiile sale pentru că el nu are voie să creeze o reţea care ar putea comite crime asemănătoare celor pe care le-a făcut deja", a continuat Yling Faeste.

La 22 iulie 2011, Anders Breivik, în prezent în vârstă de 35 de ani, a ucis 77 de persoane în numele luptei împotriva multiculturalismului şi "invaziei musulmane".

Mai întâi el a detonat o bombă în apropierea sediului Guvernului, la Oslo, soldată cu opt victime, iar apoi a deschis focul asupra participanţilor la o reuniune a Tinerilor Laburişti, pe Insula Utoya, omorând alte 69 de persoane, marea majoritate adolescenţi.

Breivik dă asigurări că s-a "convertit" la cauza democratică, după verdictul pronunţat în august 2012, şi spune că vrea să creeze un partid cu scopul de a-şi apăra ideologia, dar fără să recurgă la violenţă.

El însuşi a contactat cotidianul Verdens Gang (VG) pentru a deplânge blocarea scrisorilor sale. Potrivit avocatului său, Geir Lippestad, intervievat de VG, el a făcut apel la decizie.

Faeste a refuzat să comenteze conţinutul scrisorilor blocate.

Breivik ispăşeşte în prezent o pedeapsă de 21 de ani de închisoare, care ar putea să fie prelungită dacă se va considera că reprezintă un pericol.

 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Veste sinistră în presa americană: Regimul de la Beijing ar fi decis abandonarea orașului Wuhan! Oamenii…

2 VIDEO Veștile triste încep să se confirme! Conducerea Chinei a trimis 40 de incineratoare mobile în Wuhan

3 Cum arată sondajul cu care i-a păcălit Ciolacu pe pesediști în CEx

4 Informație / Probleme la CCR. Președintele, întâlnire de taină cu liberalii la Vila Lac

5 Document / Fraților, suntem luați de proști? Predoiu cere detaşarea la Ministerul Justiţiei a unei judecătoare c…

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I