Angela Merkel afirmă că ar putea fi necesară o regândire a parteneriatului energetic cu Rusia

Angela Merkel afirmă că ar putea fi necesară o regândire a parteneriatului energetic cu Rusia

Cancelarul federal german Angela Merkel a declarat luni că există motive întemeiate pentru a continua parteneriatul energetic cu Rusia pentru moment, însă a adăugat că lucrurile s-ar putea schimba dacă Moscova continuă să încalce principiile de bază, informează Reuters.

Angela Merkel a afirmat, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin susținute împreună cu premierul finlandez Alexander Stubb, că pe termen mediu și lung ar putea fi necesară o regândire a parteneriatului energetic cu Rusia.

Ea a adăugat că este important să se mențină presiunea asupra Rusiei și că Germania și Finlanda sunt de acord cu acest lucru. Totodată, Merkel a afirmat că nu vede niciun motiv pentru relaxarea sancțiunilor economice împotriva Rusiei.

SUA și UE au inițiat o serie de sancțiuni împotriva Rusiei, acuzată de implicare în conflictul din Ucraina, sancțiuni care au vizat înalți oficiali, companii, bănci și sectoare întregi ale economiei ruse. Ca răspuns la măsurile occidentale, Rusia a suspendat importurile de produse alimentare din SUA, UE, Canada, Australia și Norvegia.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Scandalul ia amploare! Răsturnare de situație în dosarul banilor șterpeliți din fondul Direcţiei de Informaţii…

3 Jeguri ordinare! / Cîțu, o nouă numire cu cântec

4 Scuipați aici! / Căca-ne-am în ea de țară, care hrănește la sân toți șobolanii în timp ce bietul popor ia drumul…

5 Mister elucidat / Cine este criminalul Elenei, escorta ucisă cu cruzime în Italia