Angela Merkel va vizita Brazilia pentru a da o nouă dimensiune relațiilor cu principala putere a Americii de Sud

Angela Merkel va vizita Brazilia pentru a da o nouă dimensiune relațiilor cu principala putere a Americii de Sud

Cancelarul german Angela Merkel va pleca miercuri în Brazilia împreună cu șase membri ai Cabinetului ei pentru a conduce alături de președinta Dilma Roussef primele consultări bilaterale interguvernamentale între cele două țări, relatează agenția EFE.

Potrivit unei purtătoare de cuvânt a guvernului de la Berlin, cooperarea comercială, tehnologică și în domeniul protejării mediului vor fi axele prioritare ale summitului al cărui obiectiv este să dea o nouă dimensiune relațiilor germano-braziliene. Executivul german a avut sau are în vedere reuniuni în formate asemănătoare și cu alte țări, printre care parteneri din UE, precum Franța, Spania, Italia, Olanda și Polonia, sau din afara blocului comunitar, respectiv SUA, Rusia, China, Israel și India.

În timpul vizitei vor fi semnate mai multe acorduri, dar delegația nu va cuprinde un grup de oameni de afaceri, deși cancelarul Merkel se va întâlni în Brazilia cu reprezentanți ai mediului de afaceri. De asemenea, ministrul german al economiei, Sigmar Gabriel, nu va face parte din delegație, el având stabilită altă agendă. În schimb, Angela Merkel va fi însoțită de ministrul de externe Frank-Walter Steinmeier.

Actualitatea politică braziliană este marcată în prezent de manifestațiile provocate de scandalurile de corupție ce vizează membri ai echipei președintei Rousseff, iar pe agenda vizitei ce va dura 23 de ore nu este prevăzută nicio întâlnire cu reprezentanți ai opoziției braziliene. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO NGAD, avionul hibrid de luptă invizibil de generația a 6-a. Zboară în escadrilă de drone

2 VIDEO „Dihăniile” HIMARS au „vizitat” un mare depozit de echipamente militare rusești. Nimic n-a rămas

3 VIDEO Priviți, un rus și-a împușcat comandantul, la un birou de înrolare din Siberia!

4 Putin a fugit din Moscova imediat după ce a decretat mobilizarea. Trei surse confirmă locul în care „s-a retras“ președintele rus

5 Bursa de la Moscova s-a prăbușit! Este la cel mai scăzut nivel de la începutul ofensivei din Ucraina