Angela Merkel va vizita Brazilia pentru a da o nouă dimensiune relațiilor cu principala putere a Americii de Sud

Cancelarul german Angela Merkel va pleca miercuri în Brazilia împreună cu șase membri ai Cabinetului ei pentru a conduce alături de președinta Dilma Roussef primele consultări bilaterale interguvernamentale între cele două țări, relatează agenția EFE.

Potrivit unei purtătoare de cuvânt a guvernului de la Berlin, cooperarea comercială, tehnologică și în domeniul protejării mediului vor fi axele prioritare ale summitului al cărui obiectiv este să dea o nouă dimensiune relațiilor germano-braziliene. Executivul german a avut sau are în vedere reuniuni în formate asemănătoare și cu alte țări, printre care parteneri din UE, precum Franța, Spania, Italia, Olanda și Polonia, sau din afara blocului comunitar, respectiv SUA, Rusia, China, Israel și India.

În timpul vizitei vor fi semnate mai multe acorduri, dar delegația nu va cuprinde un grup de oameni de afaceri, deși cancelarul Merkel se va întâlni în Brazilia cu reprezentanți ai mediului de afaceri. De asemenea, ministrul german al economiei, Sigmar Gabriel, nu va face parte din delegație, el având stabilită altă agendă. În schimb, Angela Merkel va fi însoțită de ministrul de externe Frank-Walter Steinmeier.

Actualitatea politică braziliană este marcată în prezent de manifestațiile provocate de scandalurile de corupție ce vizează membri ai echipei președintei Rousseff, iar pe agenda vizitei ce va dura 23 de ore nu este prevăzută nicio întâlnire cu reprezentanți ai opoziției braziliene. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi date din exit-poll-uri / Marian Oprișan pierde șefia CJ Vrancea în favoarea PNL! Situație critică la Neamț, …

2 LIVE Alegeri locale 2020 / Prezență la vot de 41,48% la ora 19. În București - 31.86% / Trei județe trec de 50%

3 Situația în exit-poll-uri la ora 16.30: PNL va înregistra un scor național fără precedent! Nicușor Dan-41%, Fi…

4 LIVE Alegeri Primăria București / Prezența la vot în București, cu 4 puncte mai mare decât în 2016 la ora 19

5 VIDEO Scandal cu pesediști agresivi! Priviți, haidamacii care-au însoțit-o pe Firea la vot i-au îmbrâncit pe c…