Aproape 4.000 de migranți au sosit în ultimele 24 de ore în Croația

Aproape 4.000 de migranți au sosit în ultimele 24 de ore în Croația

Aproximativ 4.000 de migranți au sosit în ultimele 24 de ore în Croația după închiderea frontierei ungare, a relatat joi televiziunea națională croată (HRT), citată de AFP. Migranții, printre care refugiați care au fugit din calea conflictelor din Orientul Mijlociu, continuă să se îndrepte în număr mare spre Croația, devenită o nouă poartă de intrare în Uniunea Europeană, a adăugat televiziunea națională croată.

Un tren, trimis miercuri de autoritățile de la Zagreb la frontiera cu Serbia, pentru a transporta migranți, a sosit joi dimineață cu 800 de persoane la bord în localitatea Dugo Selo, în apropiere de capitala croată.

Premierul Zoran Milanovic urmează să aibă o întâlnire joi la Zagreb cu cancelarul austriac Werner Faymann în problema crizei migranților.

Croația, dar, de asemenea, Slovenia vecină și Austria, riscă să se confrunte cu un aflux masiv de refugiați după sigilarea frontierei ungare.

Premierul Milanovic a asigurat miercuri că țara sa, care s-a trezit la primele ore ale dimineții cu primele grupuri de refugiați venind din Serbia, va permite trecerea liberă a migranților spre Europa Occidentală. Acești migranți, în marea lor majoritate, vor trebui să tranziteze Slovenia și Austria în drumul lor spre țările din vestul Europei.

Viena a restabilit miercuri controlul la frontiere, inclusiv cu Germania, după ce a acceptat timp de zece zile să faciliteze trecerea refugiaților care încercau să ajungă în Germania, în acord cu Berlinul. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...