Argentina: Procurorul Nisman a fost ucis, potrivit unei anchete comandate de familie

Argentina: Procurorul Nisman a fost ucis, potrivit unei anchete comandate de familie

Procurorul argentinian Alberto Nisman, care a acuzat-o pe președinta Cristina Kirchner de a fi împiedicat o anchetă asupra unui atentat îndreptat împotriva comunității evreiești din Buenos Aires și care a murit în februarie în condiții suspecte, a fost ucis, potrivit unei investigații comandate de familia magistratului, transmite AFP.

Alberto Nisman a condus comisia constituită de justiția argentiniană pentru investigarea atentatului din anul 1994 asupra sediului din Buenos Aires al centrului evreiesc AMIA, soldat cu 85 de morți și 300 de răniți.

El a fost găsit mort în locuința sa la 18 februarie, după ce cu patru zile înainte afirmase că președinta Kirchner a dat instrucțiuni pentru semnarea unui acord cu Iranul astfel încât autorii acelui atentat, dați în urmărire internațională prin Interpol, dar care nu au fost nici până astăzi prinși, să scape nejudecați.


'Putem trage concluzia că Nisman a fost victima unui asasinat, fără nicio îndoială', a afirmat joi, în cadrul unei conferințe de presă la Buenos Aires, soția procurorului, judecătoarea Sandra Arroyo Salgado.

'Nisman nu s-a sinucis, ei l-au ucis', a insistat judecătoarea, care a comandat propria sa expertiză, rezultatele acesteia fiind adunate într-un raport ce a fost prezentat Parchetului.

Ancheta oficială în cazul 'morții suspecte' a procurorului nu a fost încă finalizată, dar anchetatorii înclină să creadă că a fost vorba de o sinucidere.

Președinta Cristina Kirchner a respins toate acuzațiile ce i-au fost aduse, punându-le pe seama unui complot împotriva sa condus de ofițeri din serviciile secrete. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

3 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

4 Așa o fi?

5 CULISE Cum arată schema viitoarei conduceri PNL. Dacă va câștiga Cîțu