Atacurile cibernetice împotriva unor instituții bulgare continuă

Atacurile cibernetice împotriva unor instituții bulgare continuă

Un atac cibernetic ce vizează instituții cheie ale statului în Bulgaria este încă în curs de desfășurare, a anunțat marți un oficial de la Sofia, relatează AFP.

Valeri Borisov, adjunctul ministrului transporturilor, tehnologiei informație și comunicațiilor, a declarat că site-urile unor instituții ca Ministerul de Interne, Agenția de Stat pentru Securitate Națională, Parlament, Președinția și Comisia Electorală Centrală au întâmpinat dificultăți ca rezultat al unui atac (DDoS) care a vizat inițial site-ul Comisiei Electorale la 25 octombrie.

'Site-ul unei instituții importante a fost atacat de două miliarde de ori în 24 de ore', a declarat Borisov, pe marginea unei conferințe privind e-government. Nu a existat nici un mod de a contabiliza câte atacuri au fost lansate împotriva tuturor site-urilor în țară, în ultimele 10 zile, a adăugat el.

'Doresc să vă asigur că toate sistemele de informații importante sunt protejate', a adăugat el. Autoritățile bulgare au experți care cunosc și pot lupta împotriva unor astfel de infracțiuni, a spus Borisov, care a adăugat că autoritatea națională în domeniu a inițiat un schimb de informații pe această temă cu instituția americană corespunzătoare.

În cursul atacului DDoS împotriva Comisiei Electorale, care a început în ziua în care Bulgaria a organizat alegeri locale și referendum privind votul electronic, peste 530 de milioane de solicitări au fost făcute pe portalul de Internet al acestei comisii în 10 ore, un sfert dintre ele de la adrese IP din Vietnam, Turcia și SUA. În 2013, când a avut loc un atac similar, autoritățile au înregistrat un total de 12 milioane de interogări în decurs de o lună, au afirmat surse oficiale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…