Autoritățile nepaleze declară că 22 de persoane au murit pe Everest, numărul celor dispăruți fiind de 217

Autoritățile nepaleze declară că 22 de persoane au murit pe Everest, numărul celor dispăruți fiind de 217

Guvernul din Nepal a anunțat că au fost recuperate corpurile a 22 de persoane care au murit în avalanșa produsă pe Everest în urma cutremurului de 7,8 grade înregistrat sâmbătă în această țară asiatică, informează EFE duminică, adăugând că numărul celor dispăruți este de cel puțin 217. Totodată, s-a reușit salvarea a 32 de oameni din zona respectivă, iar 29 sunt îngrijiți în spitalul din localitatea Lukla, situată în apropiere de Everest, conform declarațiilor unui reprezentant al Ministerului Turismului din Kathmandu.

Avalanșa a acoperit una din taberele de bază folosite de alpiniști, ghizi și însoțitorii lor și bilanțul prezentat duminică de autorități indică existența a cel puțin 51 de răniți, dintre care 41 în stare gravă.

Sâmbătă, Ministerul de Turism nepalez anunțase că, dintre alpiniștii care și-au pierdut viața, cel puțin zece sunt străini, dar nu a dat ulterior niciun detaliu în legătură cu acest subiect, menționează EFE.

Un alpinist spaniol, Javier Camacho, a declarat că au fost evacuate cu elicopterele cel puțin 40 de persoane din tabăra de bază, în care situația este 'tensionată', mulți fiind 'cuprinși de panică' de posibilitatea producerii unor replici ale seismului urmate de avalanșe.

Agenția Reuters informează că în Nepal se găsesc aproximativ 300.000 de turiști străini, dintre care câteva sute pe Everest. Aceștia se pregăteau pentru a urca pe cel mai înalt vârf muntos din lume, luna mai fiind perioada cea mai indicată în acest sens din punct de vedere meteorologic.

Datele disponibile până în prezent în legătură cu cutremurul de 7,8 grade de sâmbătă — cel mai puternic din ultimii 81 de ani din această țară — indică peste 2.300 de morți în Nepal și statele vecine, totalul celor răniți fiind de peste 6.000. Poliția locală a informat, conform Kyodo, că în Nepal și-au pierdut viața 2.254 de oameni, iar presa a relatat despre 57 de oameni morți în India, 18 în China și 4 în Bangladesh.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro