Autoritățile spaniole și marocane au arestat 14 persoane suspectate de recrutarea de luptători pentru Statul Islamic

Autoritățile spaniole și marocane au arestat 14 persoane suspectate de recrutarea de luptători pentru Statul Islamic

Autoritățile din Spania și Maroc au arestat marți 14 persoane suspectate de recrutarea de luptători pentru gruparea jihadistă Statul Islamic, a anunțat Ministerul de Interne spaniol, citat de Reuters și AFP. Arestările, efectuate în cadrul unei operațiuni comune a poliției spaniole și a celei marocane, au fost făcute în localitatea San Martin de la Vega (comunitatea Madrid) și în orașele marocane Fez, Casablanca, Nador, Al-Hoceima și Driouech.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne spaniol, ''persoanele arestate aparțin unei grupări de recrutare și trimitere a combatanților străini pentru a se alătura organizației teroriste Daesh (acronimul în limba arabă al grupării Statul Islamic) în regiunea siriano-irakiană aflată sub controlul său''.

''Operațiunea continuă'', a precizat ministerul citat, fără a oferi alte detalii.

În iunie 2014, gruparea Statul Islamic a lansat o ofensivă rapidă la nord de Bagdad, reușind ca în mai puțin de un an să dețină controlul asupra unor zone vaste din Irak și Siria. Gruparea jihadistă acuzată de crime contra umanității a recurs la răpiri, violuri, decapitări și epurări etnice în regiunile aflate sub controlul său. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...