Autorităţile sunt „enervant” de aproape de a găsi avionul malaezian MH 370

Autorităţile sunt „enervant” de aproape de a găsi avionul malaezian MH 370

După ce au extras din valuri mai multe materiale despre care s-a crezut că sunt bucăţi din aeronava MH 370, dar s-au dovedit ulterior a fi doar gunoaie, autorităţile sunt acum foarte aproape de a localiza epava, transmite premierul australian, Tony Abbott. 

 

Între timp, multe dintre rudele pasagerilor din avionul care a decolat de pe Aeroportul Internaţional din Kuala Lumpur şi care trebuia să aterizeze la Beijing au ajuns în Malaysia, unde cer socoteală pentru opacitatea în care se desfăşoară operaţiunile de căutare. 

 

„Poate că este mort, poate că este încă viu”, a declarat pentru Associated Press Sarah Bajc, iubita unui pasager. „Poate că este încă viu şi trebuie să-l găsim. Poate că a murit la o oră după ce avionul a decolat, iar noi nu ştim. Nu există niciun mod în care eu să pot face pace cu aceste contradicţii”, a continuat aceasta. 

 

Într-o încercare de a alina rudele disperate, Hishammuddin Hussein, ministrul malaezian al transporturilor a dat asigurări că „indiferent cât de mici şansele, ne vom ruga, vom spera până în pânzele albe şi vom continua să căutăm posibili supravieţuitori”. 

 

„Indiferent ce s-a aruncat spre noi şi ce etichete ni s-au pus, istoria ne va judeca drept o ţară care a fost foarte responsabilă. Am coroborat toate dovezile pe care le-am primit. Ne-am asigurat că nicio piatră nu rămâne neîntoarsă”, a continuat ministrul, într-o încercare de a-şi apăra ţara, aspru criticată pentru acţiunile haotice de la demararea operaţiunilor de căutare. 

 

CITEŞTE MAI MULT

 

 

 

 

 

Cutiile negre ale zborului MH370, căutate în „ţinutul umbrei“. Noi imagini recente înregistrate prin satelit relevă prezenţa a 122 de obiecte într-o zonă de căutare din sudul Oceanului Indian, în care s-a prăbuşit zborul avionul care asigura zborul MH370, cu 239 de persoane la bord, pe 8 martie, a anunţat miercuri Malaysia, relatează AFP. Cutiile negre ale zborului MH370, căutate într-o zonă numită de navigatori "ţinutul umbrei".

 

 

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Informații certe

2 Zvon...

3 Așa o fi?

4 De citit! / Este posibil, oare, așa ceva în inima României?

5 Așa o fi?