Autorul atentatului de la Istanbul, un sirian născut în 1988; majoritatea victimelor, cetățeni străini (vicepremier)

Autorul atentatului de la Istanbul, un sirian născut în 1988; majoritatea victimelor, cetățeni străini (vicepremier)

Autorul atentatului sinucigaș de la Istanbul soldat cu zece morți și 15 răniți a fost identificat ca fiind un sirian născut în 1988, a anunțat vicepremierul turc, citat de AFP și Reuters.

Vicepremierul turc Numan Kurtulmus a mai spus că majoritatea celor uciși sunt cetățeni străini. Potrivit acestuia, doi dintre cei 15 răniți se află în stare gravă.

'Majoritatea celor 10 persoane ucise în atentatul sinucigaș care a avut loc marți la Istanbul în cartierul turistic Sultanahmet sunt cetățeni străini', a precizat vicepremierul turc, în cursul unei declarații în fața presei, la încheierea unei reuniuni pe probleme de securitate, în prezența premierului Ahmet Davutoglu.

Cetățeni germani fac 'probabil' parte dintre cei 10 morți și 15 răniți în atentatul sinucigaș comis marți într-un cartier turistic din Istanbul' a declarat, la rândul său, cancelarul german Angela Merkel, într-o conferință de presă la Berlin. 'Nu deținem încă toate informațiile (...) dar suntem foarte preocupați de faptul că cetățeni germani ar putea și se află probabil prin victimele (decedate) și rănite', a menționat cancelarul german.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia