Compania American Airlines, acuzată că a respins un pasager francez pe motiv că mirosea urât

Compania American Airlines, acuzată că a respins un pasager francez pe motiv că mirosea urât

Un francez de origine algeriană a depus o plângere pentru discriminare împotriva companiei American Airlines, după ce a fost dat jos din avion la aeroportul Roissy, pe motiv că mirosea urât, relatează cotidianul Le Parisien, în pagina online.

Compania American Airlines, acuzată că a respins un pasager francez pe motiv că mirosea urât (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pasagerul a fost dat jos din avionul care urma să decoleze duminică de la Roissy pentru a efectua ruta Paris-Dallas. El susţine că înainte de a se îmbarca, a folosit un "parfum Dior de la duty-free".

Un membru al echipajului i-a cerut pasagerului, un tânăr în vârstă de 27 de ani cu prenumele Medhi, să coboare din avion pe motiv că miroase urât. "Echipajul şi ceilalţi pasageri s-au plâns din cauza mirosului tău", a afirmat el, potrivit unei înregistrări realizate cu telefonul mobil de tânărul implicat în acest caz. "Te afli la bordul unui avion aparţinând unei companii aeriene americane, este teritoriu american, comandantul are dreptul să-ţi refuze accesul la bord. Nu vei pleca azi", îi spune unul dintre membrii echipajului, care, ulterior, îl îndeamnă pe tânăr "să facă un duş".

Într-un final, echipajul a chemat poliţia, invocând motive ţinând de "ordinea publică". Poliţiştii care au sosit la faţa locului au refuzat însă să-l dea jos din avion pe pasagerul acuzat. Surse apropiate anchetei au declarat că poliţiştii l-au convins în final pe tânărul Medhi să coboare din avion pentru a depune plângere.

Compania americană susţine că i-a propus tânărului restituirea sumei plătite pentru bilet şi nu menţionează problema legată de miros, dar, în schimb, face referire la o "problemă legată de viză".

O anchetă a fost deschisă pentru a stabili "dacă American Airlines se face vinovată de discriminare", a declarat o sursă apropiată anchetei, subliniind că, potrivit primelor informaţii, pasagerul "nu a avut un comportament nepotrivit şi nici nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, cum s-a mai întâmplat în alte cazuri".

În urma incidentului, tânărul şi-a anulat vacanţa programată la Los Angeles, afirmând că şi-a "schimbat total părerea despre America".

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / O fostă agentă a Secret Service dezvăluie ce i-a spus Putin lui Bush, în 2008, la București

2 „Ce ne va trimite data viitoare? Perne?” / Vitali Klitschko, „fără cuvinte” după ajutorul militar promis de Germ…

3 N-au leac! / Priviți ce hartă le-au prezentat ucrainenii americanilor!

4 VIDEO Încă o dovadă că USR este doar un hârdău de rahat care încă n-a explodat

5 De belea! Alexandra Stan, din ce în ce mai fierbinte! Să nu dea iar în clocot...