Cutremur cu cel puţin 150 de morţi în Cnina. Imagini emoţionante după tragedie

Cutremur cu cel puţin 150 de morţi în Cnina. Imagini emoţionante după tragedie

Cel puţin 150 de persoane au murit în urma unui cutremur cu magnitudinea de 6,1 produs duminică în regiunile muntoase din sud-vestul Chinei, a anunţat presa oficială, citată de AFP.

Cutremur cu magnitudinea de 6,1 în sud-vestul Chinei. Cel puţin 150 de persoane au murit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cutremurul a avut loc la ora 16.30 (11.30 ora României), la aproximativ 11 kilometri de oraşul Wenping. Hipocentrul seismului a fost localizat la o adâncime de aproximativ zece kilometri, potrivit USGS. Autorităţile chineze au anunţat că seismul a avut o magnitudine de 6,5.

"Seismul a determinat prăbuşirea şi avarierea a numeroase clădiri, în special clădiri rezidenţiale vechi", a afirmat agenţia China Nouă, anunţând "cel puţin 150 de morţi". 

Peste 120 de victime au fost înregistrate în districtul Ludian, unde s-a aflat epicentrul seismului, a precizat China News Service, a doua agenţie oficială a ţării. 

Circa 30 de persoane au decedat în două districte vecine, în cadrul aceleiaşi prefecturi Zhaotong, a adăugat sursa citată, citând date oferite de autorităţile provinciale. 

Cel puţin 1.300 de persoane au fost rănite în urma cutremului şi peste 180 au fost date dispărute, a adăugat agenţia. 

Echipe de pompieri şi zeci de membri ai forţelor de securitate publică erau în drum către epicentru, a adăugat televiziunea publică CCTV. 

Difuzate de CCTV imaginile din districtul Ludian arată locuitori vizibil îngrijoraţi de cutremure, ieşind în grabă din clădiri şi adunându-se pe străzi.

"Pereţii a numeroase clădiri s-au prăbuşit şi conductele de apă s-au spart. Electricitatea s-a oprit", a comentat pe reţeaua de socializare Weibo un utilizator care susţine că locuieşte în district. El îşi însoţeşte mesajul de fotografii cu pereţi fisuraţi şi cărămizi sau alte materiale căzute pe stradă. 

USGS a avertizat că populaţia din această regiune "trăieşte în comun în clădiri extrem de vulnerabile la cutremure".

Aceste zone muntoase situate la limita dintre provinciile Yunnan, Sichuan şi Guizhou, cu acces dificil, au cunoscut mai multe episoade seismice grave în ultimele decenii.

În 1974, un cutremur cu magnitudinea de 6,8 în aceeaşi zonă a provocat moartea a peste 1.500 de persoane, a amintit agenţia oficială China Nouă.

În septembrie 2010, 80 de persoane au murit în urma a două seisme consecutive în zonele muntoase dintre Yunnan şi Guizhou.

În plus, provincia vecină Sichuan, una dintre cele mai populate din China, a înregistrat în mai 2008 un seism devastator cu magnitudinea 8, care a provocat 87.000 de morţi şi dispăruţi.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Primele lovituri împotriva tancurilor rusești cu rachetele britanice Brimstone

2 ULTIMA ORĂ Ucrainenii au aruncat în aer trenul blindat adus de ruși la Melitopol

3 Priviți, americanii au prezentat în România cel mai nou tanc, Abrams M1A2 SEPv3

4 Cam are dreptate omul ăsta în ce spune...

5 Uite un articol care merită citit!