Cutremur cu magnitudinea 7,3 în largul statului Papua Noua Guinee

Cutremur cu magnitudinea 7,3 în largul statului Papua Noua Guinee

Risc Seismic

Un cutremur cu magnitudinea de 7,3 a avut loc în largul coastelor statului Papua Noua Guinee, însă orice risc de tsunami a fost îndepărtat, a anunţat Institutul american de geofizică USGS.

Cutremur cu magnitudinea 7,3 în largul statului Papua Noua Guinee

Hipocentrul seismului a fost măsurat la 50 de kilometri adâncime, iar epicentrul la 52 de kilometri de oraşul Panguna, pe Insula Bougainville.

Seismologii australieni au măsurat magnitudinea cutremurului la 7,4 şi apreciază că acesta ar fi putut provoca pagube în Insulele Solomon. Aceste insule din Pacificul de Sud tocmai au fost afectate de viituri soldate cu peste 20 de morţi.

"Ei au resimţit în mod sigur un cutremur puternic", a declarat pentru AFP David Jepsen de la Geoscience Australia.

Potrivit centrului de alertă în caz de tsunami în Pacific, seismul nu va provoca un val seuismic mare, ci doar unele mici, localizate.

Sursa: mediafax.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…