Davutoglu: Turcia nu-și va cere scuze pentru avionul rus doborât, pentru că își apăra frontiera

Davutoglu: Turcia nu-și va cere scuze pentru avionul rus doborât, pentru că își apăra frontiera

Turcia nu intenționează să-și ceară scuze pentru bombardierul rus doborât în 24 noiembrie, pentru că își apăra frontiera, a declarat premierul turc Ahmet Davutoglu, în timpul unei vizite oficiale efectuate în capitala Azerbaidjanului, informează vineri agenția de presă TASS. 'Nu ne vom cere scuze pentru incident, pentru că ne-am apărat frontiera. Nu am întreprins o operațiune împotriva unor avioane rusești în granițele unui alt stat. Nimeni nu are dreptul să acuze Turcia', a spus șeful executivului de la Ankara.

De asemenea, Davutoglu consideră nesustenabilă teza conform căreia 'Turcia a lovit pe la spate Rusia'. 'În acest caz, noi avem dreptul să afirmăm că avionul care a încălcat spațiul nostru aerian ne-a lovit pe la spate', a subliniat Davutoglu.

Un bombardier rus Su-24 a fost doborât de aviația turcă în data de 24 noiembrie. Potrivit Ankarei, avionul a încălcat spațiul aerian al Turciei și a fost atenționat în mai multe rânduri înainte de a fi doborât, în timp ce Moscova afirmă că aparatul se afla în spațiul aerian al Siriei și nu a fost avertizat nici măcar o singură dată.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că doborârea avionului va avea 'consecințe extrem de serioase' pentru relațiile dintre Turcia și Rusia. Potrivit lui Putin, atacul aviației turce asupra avionului rus, care a participat la operațiunea antiteroristă în Siria și nu prezenta vreo amenințare la adresa Turciei, este 'un pumnal înfipt în spatele Rusiei'. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

2 Sebastian Lăzăroiu îl face muci pe Cîțu

3 Ce diferențe genetice sunt între transilvăneni, valahi, moldoveni și dobrogeni

4 Așa o fi?

5 Se înmulțesc fulgerele / Ramona Ursu: Incredibil acest Florin Cîțu. Mincinos, lipsit de scrupule, iresponsabil, …