Dramă a unei românce în Noua Zeelandă, nevoită să renunțe la copilul de doi ani dacă va fi deportată

Dramă a unei românce în Noua Zeelandă, nevoită să renunțe la copilul de doi ani dacă va fi deportată

O româncă în vârstă de 34 de ani care a fost anunțată că va fi deportată din Noua Zeelandă după ce a pus capăt relației cu un cetățean neozeelandez va trebui să-și lase copilul de doi ani în țara în care s-a născut, întrucât Tribunalul pentru familie a decis că fiul său Chris nu poate locui la o distanță mai mare de 50 km de tatăl său, relatează sâmbătă Daily Mail. "Mai bine aș muri decât să trăiesc o singură zi fără el", este mesajul emoționant transmis de românca de 34 de ani Nicole Mihai corespondenților australieni ai Daily Mail.

După ce i s-a comunicat de către agenția pentru imigrație că va trebui să se întoarcă în România în urma despărțirii de partenerul ei neozeelandez, întrucât nu este rezident în această țară, femeia este angajată într-o luptă juridică cu această instituție, în contextul în care Tribunalul pentru familie a decis că fiul ei Chris nu poate locui la o distanță mai mare de 50 km de tatăl lui. În ciuda acestui lucru, agenția pentru imigrație a precizat că locul în care va trăi copilul pe viitor nu este problema sa.

"Mă culc în fiecare noapte și mă trezesc dimineața cu gândul că astăzi va fi ultima zi cu fiul meu", a spus Nicole Mihai pentru Daily Mail Australia.

Românca s-a despărțit de partenerul ei născut în Noua Zeelandă după o relație de doi ani. Ea a primit custodie deplină asupra fiului lor, în condițiile în care fostul ei partener are contacte limitate cu băiețelul de doi ani.

După ce despărțirea s-a produs, agenția pentru imigrație a anulat viza de ședere a româncei. "A trebui să depun cerere pentru o viză temporară", a spus ea.

"Asta s-a întâmplat în urmă cu aproape un an și mă lupt cu ei încă de atunci", a povestit Nicole Mihai. Potrivit româncei, agenția pentru imigrație a informat-o că cererea ei nu are nimic de a face cu Chris și că problema nu îi privește. "Cei de la imigrări nu iau în considerare toate faptele", a spus ea.

Pentru ca Chris să se poată muta în România pentru a locui împreună cu mama sa, tatăl lui ar trebui să semneze un contract care să-i permită să plece. "Chiar dacă el ar semna și Chris ar veni cu mine, ar trebui să trăim într-o casă cu două dormitoare împreună cu mama, sora mea și copilul ei", a spus ea. "Ar fi foarte greu pentru mine să obțin o slujbă și mama mea nu ar putea să ne întrețină pe toți", a adăugat românca.

Nicole Mihai s-a mutat în Noua Zeelandă în urmă cu șapte ani și a lucrat ca chelneriță pe salariul minim. Ea recunoaște că întâmpină dificultăți, ca fiecare mamă singură, dar precizează că are un job nou de manager de filială și că ea și fiul său sunt fericiți în Noua Zeelandă.

"Fiul meu s-a născut aici. Nu știe altceva", a povestit ea. "De luni până vineri, de la opt până la șase seara, este la un centru de îngrijire pe timp de zi cu prietenii lui și ar fi foarte dificil pentru el să-l duc într-un loc ciudat în care nu cunoaște pe nimeni", a mai spus Nicole Mihai.

Românca de 34 de ani spune că nu știe când se va sfârși lupta sa juridică, dar viza temporară i-a fost prelungită până la 26 iunie, dată la care ar urma să primească o decizie finală în cazul ei. Totuși, ea susține că va lupta până la final pentru a nu fi nevoită să renunță la viața alături de fiul ei Chris. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe

2 Fotografii cu Prodanca goală și cu mâna la „fofo” scăpate pe internet

3 VIDEO Priviți ce palat și-a cumpărat fugarul Rizea la Chișinău!

4 „Am decis să încercăm din nou”

5 Rareș Bogdan reacționează după noile derapaje ale Comisiei Europene privind „corectitudinea politică”