''El Chapo'' i-a dat un interviu în secret lui Sean Penn înainte de a fi capturat; guvernul știa

''El Chapo'' i-a dat un interviu în secret lui Sean Penn înainte de a fi capturat; guvernul știa

Actorul american Sean Penn s-a întâlnit în secret cu baronul mexican al drogurilor ''El Chapo'' înainte ca narcotraficantul să fie arestat, pentru a realiza un interviu care a apărut sâmbătă în revista Rolling Stone, și guvernul Mexicului știa despre întâlnirea celor doi, relatează AFP. Articolul a fost publicat la o zi după anunțul privind capturarea lui 'El Chapo' Guzman în apropiere de Los Mochis, localitate de coastă situată în statul Sinaloa, în nord-vestul Mexicului, de unde este originar.

Guzman a fost arestat ca urmare a unei operațiuni a forțelor armate mexicane, după șase luni de la evadarea lui spectaculoasă dintr-o închisoare de maximă securitate.

Sean Penn a declarat că s-a dus în octombrie 2015 în pădurea mexicană pentru ''a avea o întâlnire de șapte ore'' cu celebrul traficant, urmată de interviuri prin telefon și înregistrări video.

Guvernul mexican știa că actorul mexican și ''El Chapo'' s-au întâlnit anul trecut, în timp ce traficantul era dat în urmărire, a declarat sâmbătă pentru AFP o sursă a guvernului federal.

Întâlnirea din octombrie 2015 dintre Penn și Guzman face parte din elementele de anchetă care au permis să se ajungă la arestarea, vineri, a celui mai căutat narcotraficant din lume, a precizat sursa, care a ținut să-și păstreze anonimatul.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

3 Se sparge buboiul? / Oficial de top de la Kremlin: Armata rusă din Ucraina se poate afla într-o „situație dramatică până la sfârșitul verii”

4 Documente oficiale arată că mașinăria de război a Rusiei e gripată: Soldați luați cu arcanul, instrumentiști în forțele de elită, militari păcăliți

5 Armata SUA a urmărit luni un avion rusesc care a intrat de două ori în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska