Erdogan susține că are 'dovezi' privind implicarea Rusiei în traficul de petrol cu Statul Islamic

Erdogan susține că are 'dovezi' privind implicarea Rusiei în traficul de petrol cu Statul Islamic

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat joi că deține 'dovezi' privind implicarea Rusiei în traficul de petrol cu gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) în Siria, transmite AFP. "Avem dovezi. Vom începe să le dezvăluim lumii", a declarat el în cadrul unei reuniuni a sindicaliștilor la Ankara, citând în special numele omului de afaceri sirian George Haswani, "deținătorul unui pașaport rus".

Președintele islamo-conservator al Turciei a denunțat de asemenea acuzațiile 'imorale' la adresa familiei sale lansate de Rusia, care a afirmat că apropiații lui Erdogan au beneficiat de pe urma contrabandei cu petrol cu gruparea jihadistă Statul Islamic în Siria.

"Rusia este obligată să dovedească aceste acuzații (...) Cele care vizează familia mea sunt imorale", a declarat Erdogan.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan și familia sa sunt direct 'implicați' în traficul de petrol al organizației Statul Islamic, a denunțat miercuri ministrul adjunct rus al apărării, Anatoli Antonov, Rusia lansând astfel noi acuzații la adresa Turciei pe fondul tensiunilor în creștere dintre cele două țări după ce aviația turcă a doborât la 24 noiembrie un avion militar rus la frontiera cu Siria.

"Principalul beneficiar al acestui petrol furat de la proprietarii legali — Siria și Irak — este Turcia. Potrivit informațiilor obținute, în această afacere ilegală este implicată conducerea politică de vârf a țării, între care președintele Erdogan și familia sa", a acuzat ministrul rus.

În replică, Erdogan a atras miercuri atenția Rusiei că nu are dreptul să 'calomnieze' Turcia. "Nimeni nu are dreptul să profereze calomnii la adresa Turciei. Turcia nu și-a pierdut valorile morale ca să cumpere petrol de la o organizație teroristă", a declarat Erdogan. ''Dacă aceste acuzații continuă, vom lua măsuri", a avertizat el.

Joi, în discursul său anual către națiune, susținut în fața celor două camere reunite ale parlamentului rus, Putin a avertizat la rândul său că Turcia va regreta 'nu o dată' ceea ce a făcut, adică doborârea de către aviația turcă a bombardierului rus la granița turco-siriană. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

2 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

5 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…