FBI: Grupul terorist Stat Islamic are planuri privind atacuri în Statele Unite şi Canada

FBI: Grupul terorist Stat Islamic are planuri privind atacuri în Statele Unite şi Canada

Membri ai grupului terorist Stat Islamic au planuri privind comiterea de atacuri în Statele Unite şi Canada, anunţă Biroul Federal american de Investigaţii (FBI), cerând autorităţilor să rămână mobilizate, pe fondul atacurilor de la Ottawa.

Potrivit FBI, serviciile secrete au interceptat de curând conversaţii ale unor membri ai grupului terorist Stat Islamic care analizau posibilitatea comiterii unor atacuri la unităţi militare din Statele Unite şi Canada.

FBI a cerut autorităţilor americane să fie vigilente, precizând că oferă asistenţă serviciilor de securitate canadiene.

Atacuri armate au fost semnalate în cel puţin trei zone din Ottawa, miercuri dimineaţă, autorităţile căutând mai mulţi bărbaţi înarmaţi, după ce un militar şi un atacator au murit.

Potrivit CNN, persoane înarmate au deschis focul la Memorialul naţional de război, la sediul Parlamentului şi în centrul comercial Rideau. Un presupus atacator a murit în schimbul de focuri cu poliţia, la Parlament, iar un militar a fost împuşcat mortal la Memorialul naţional de război.

Autorităţile caută mai mulţi indivizi înarmaţi. Cel puţin 20 de focuri de armă au fost trase, miercuri dimineaţă, în incinta Parlamentului Canadei.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Rachetele HIMARS primite de Ucraina din SUA au distrus posturile de comandă rusești din Donbas

2 ”Tovarășul Stalin a făcut o greșeală că a permis Germanei să existe! Să ardă în iad!” / Propagandistul lui Putin în plin delir

3 De citit / Ruşii operează prima mişcare din noua cursă a demenţei nucleare

4 VIDEO Clanul Cocalarilor, luat cu asalt de mascați. Motivul: deținere de arme, furturi, cămătărie

5 Prinţul Charles ar fi acceptat trei valize cu câte un milion de euro de la un şeic