Focuri de armă la o biserică frecventată de afroamericani în Charleston; cel puțin 9 morți

Focuri de armă la o biserică frecventată de afroamericani în Charleston; cel puțin 9 morți

Cel puțin nouă persoane au fost împușcate mortal în incinta uneia din cele mai vechi biserici frecventate de afroamericani în orașul Charleston, în Carolina de Sud (sud-estul SUA), într-un incident armat miercuri seara, relatează publicația locală The Post and Courier și AFP. O amenințare a făcut dificilă derularea anchetei, determinând poliția să ceară rezidenților care locuiesc în apropierea bisericii să părăsească zonă.

Presa americană scrie despre această întâmplare ca despre ceea ce ar putea fi unul dintre cele mai grave incidente cu focuri de armă din istoria Carolinei de sud.

"Eu va spun ca aceasta este o tragedie de nedescris și sfâșietoare în această biserică istorică, unde o persoană rea și plină de ură a luat viața cetățenilor care au venit să se închine și să se roage împreună', a declarat primarul din Charleston, Joe Riley, care a confirmat existența unor morți.

Suspect de atacul armat este un tânăr alb, în jur de 21 de ani, îmbrăcat într-un tricou gri și blugi, pe care poliția, ajutată de trupe FBI, încearcă să-l captureze.

În pofida unei importante desfășurări de forțe de securitate, inclusiv mijloace aeriene, el nu a fost încă găsit.

Candidatul republican la președinția SUA, Jeb Bush, care urma să susțină joi un discurs electoral la Charleston, și-a anulat vizita în acest oraș, au relatat media locale.

Biserica episcopală metodistă Emanuel, unde a avut loc incidentul, a sărbătorit recent 150 de ani de la înființare, fiind una dintre cele mai vechi din SUA. Lăcașul de cult se afla situat chiar în centrul Charleston, oraș istoric, care atrage anual sute de mii de turiști. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...