Frans Timmermans: Uniunea Europeană este amenințată de intoleranță și extremism

Frans Timmermans: Uniunea Europeană este amenințată de intoleranță și extremism

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a lansat luni, la Riga, un avertisment cu privire la manifestarea în creștere a intoleranței și a extremismului față de evrei, musulmani, femei și homosexuali în Uniunea Europeană, transmite AFP.

''Există o ascensiune a antisemitismului, a islamofobiei și a homofobiei. Există oameni care contestă poziția femeilor în societatea europeană. Acest lucru este inacceptabil. Va trebui să punem statul de drept în centrul dezbaterii noastre europene, întrucât dacă nu există stat de drept nu există nimic'', a afirmat adjunctul lui Jean-Claude Junker în cadrul unei întâlniri cu parlamentari din Letonia, țara care asigură în prezent președinția semestrială a Uniunii Europene.

''Dacă evreii din Europa nu se pot simți acasă, Europa este terminată. Dacă evreii cred că viitorul lor nu este în Europa, atunci Europa nu are viitor și acest lucru este valabil și pentru musulmani și celelalte minorități. Dacă homosexualii cred că trebuie să rămână în umbră, nu avem niciun viitor pentru Europa'', a subliniat reprezentantul executivului comunitar.

Acțiunile teroriste din 7 — 9 ianuarie contra redacției revistei satirice Charlie Hebdo și de la un magazin evreiesc din Paris s-au soldat cu 20 de morți (inclusiv autorii, trei jihadiști), printre care patru evrei.

Potrivit Consiliului reprezentativ al instituțiilor evreiești din Franța, numărul actelor antisemite s-a dublat în această țară în 2014 față de anul anterior.

Cu ocazia Zilei internaționale de comemorare a victimelor Holocaustului (27 ianuarie), președintele Consiliului evreiesc european, Moshe Kantor, a atenționat cu privire la pericolul unui ''nou exod'' al evreilor din Europa din cauza înmulțirii manifestărilor antisemite și extremiste. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

2 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

3 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

4 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

5 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!