Frans Timmermans: Uniunea Europeană este amenințată de intoleranță și extremism

Frans Timmermans: Uniunea Europeană este amenințată de intoleranță și extremism

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a lansat luni, la Riga, un avertisment cu privire la manifestarea în creștere a intoleranței și a extremismului față de evrei, musulmani, femei și homosexuali în Uniunea Europeană, transmite AFP.

''Există o ascensiune a antisemitismului, a islamofobiei și a homofobiei. Există oameni care contestă poziția femeilor în societatea europeană. Acest lucru este inacceptabil. Va trebui să punem statul de drept în centrul dezbaterii noastre europene, întrucât dacă nu există stat de drept nu există nimic'', a afirmat adjunctul lui Jean-Claude Junker în cadrul unei întâlniri cu parlamentari din Letonia, țara care asigură în prezent președinția semestrială a Uniunii Europene.

''Dacă evreii din Europa nu se pot simți acasă, Europa este terminată. Dacă evreii cred că viitorul lor nu este în Europa, atunci Europa nu are viitor și acest lucru este valabil și pentru musulmani și celelalte minorități. Dacă homosexualii cred că trebuie să rămână în umbră, nu avem niciun viitor pentru Europa'', a subliniat reprezentantul executivului comunitar.

Acțiunile teroriste din 7 — 9 ianuarie contra redacției revistei satirice Charlie Hebdo și de la un magazin evreiesc din Paris s-au soldat cu 20 de morți (inclusiv autorii, trei jihadiști), printre care patru evrei.

Potrivit Consiliului reprezentativ al instituțiilor evreiești din Franța, numărul actelor antisemite s-a dublat în această țară în 2014 față de anul anterior.

Cu ocazia Zilei internaționale de comemorare a victimelor Holocaustului (27 ianuarie), președintele Consiliului evreiesc european, Moshe Kantor, a atenționat cu privire la pericolul unui ''nou exod'' al evreilor din Europa din cauza înmulțirii manifestărilor antisemite și extremiste. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Guvernul elimină haosul liberalizării pieței energiei / Consumatorii vor putea primi reduceri de preț…

2 Ioan Stoica, patronul Caritas, a fost evacuat în plină iarnă și doarme sub cerul liber. Ajuns la 76 de ani, tr…

3 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

4 Ăsta pute a Secu de îți mută nasul / Cine este Gheorghe Dimitrescu, personajul urmărit penal alături de Dragnea

5 15 medici şi asistente, condamnaţi după ce au eliberat 1.000 de adeverinţe false / Patroana clinicii, 8 ani şi 4…