Franța: "Creierul" atentatelor nu este printre cei arestați în timpul raidului (procuror)

Franța: "Creierul" atentatelor nu este printre cei arestați în timpul raidului (procuror)

"Creierul" presupus al atentatelor de la Paris, Abdelhamid Abaaoud, nu figurează printre cele opt persoane arestate miercuri în asaltul efectuat contra unui apartament din apropiere de Paris, a anunțat procurorul François Molins, adăugând că corpurile găsite la fața locului nu au fost încă identificate, notează Reuters și France Presse.

Autoritățile au anunțat până acum că cel puțin două persoane au fost ucise în asalt. Dar procurorul care se ocupă de anchetă a declarat miercuri seară că nu este în măsură să comunice nici numărul și nici identitatea persoanelor decedate.

Asaltul a fost efectuat după primirea unei informații luni că Abdelhamid Abaaoud, acuzat că a jucat un rol central atât în planificarea cât și executarea atacurilor asupra Parisului de vinerea trecută care au ucis 129 de persoane, se află în Franța, a spus Molins, citat de Reuters.

Până atunci se credea că el se afla în Siria.

"Pot spune că Abaaoud și Salah Abdeslam nu se numără printre cei luați în detenție", a adăugat Molins, referindu-se la "creierul" atentatelor și un atacator suspectat care a fugit în Belgia cu mașina în dimineața zilei de sâmbătă.

"Un corp a fost găsit sub dărâmăturile clădirii. Starea corpului nu permite, în această etapă, să fie identificat", a mai precizat procurorul Parisului. O femeie kamikaze s-a aruncat în aer prin activarea vestei explozive.

Poliția a tras 5.000 de gloanțe în timpul asediului lansat dimineața devreme asupra unui apartament de la etajul al treilea, lăsând clădirea cu risc de prăbușire în anumite locuri și încetinind ancheta, a mai precizat Molins.

El a mai spus că anchetatorii nu îi pot identifica pe cei trei bărbați reținuți în raidul asupra apartamentului din zona Saint-Denis la nord de Paris. În total, șapte bărbați și o femeie au fost arestați în apartament sau în apropiere, adaugă Reuters.

AGERPRES/(AS — editor: Sorin Calciu)
   

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Așa o fi?

4 Udrea investeşte în cel mai scump proiect imobiliar din România

5 Bucureștiul, tortul interlopilor! / Cum au cumpărat „Sportivii“ terenurile pe care au construit blocuri cu PUD-u…