Franța și Australia "condamnă" pedeapsa cu moartea, în timp ce mai mulți străini ar urma să fie executați în Indonezia

Franța și Australia "condamnă" pedeapsa cu moartea, în timp ce mai mulți străini ar urma să fie executați în Indonezia

Președintele francez Francois Hollande și premierul australian Tony Abbott au declarat luni, la Paris, că țările lor condamnă pedeapsa cu moartea 'în orice circumstanță', în contextul în care opt străini, inclusiv doi australieni, ar urma să fie executați în Indonezia pentru trafic de droguri, relatează AFP. 'Franța și Australia împărtășesc același atașament pentru drepturile omului și condamnă recurgerea la pedeapsa cu moartea în orice loc și în orice circumstanță', au indicat președintele Hollande și premierul Abbott, potrivit unui comunicat al președinției franceze, difuzat la încheierea unei întrevederi a celor doi lideri.

Declarația survine în contextul în care opt străini, inclusiv doi australieni, au fost condamnați la moarte în Indonezia și ar urma să fie executați în zilele următoare. Un alt străin, un cetățean francez, condamnat la aceeași pedeapsă a fost retras în ultimul moment de pe lista deținuților a căror execuție este iminentă.

Între cei care ar urma să fie executați se află doi australieni, un brazilian, o filipineză și patru africani. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...