Germania: Incendiu soldat cu un mort într-un centru în care sunt găzduiți refugiați

Germania: Incendiu soldat cu un mort într-un centru în care sunt găzduiți refugiați

Poliția germană a descoperit miercuri, în zori, un trup neînsuflețit după un incendiu care a avut loc la un centru social care găzduiește refugiați din Rosengarten (nord) și a precizat că deocamdată nu există indicii conform cărora la baza incendiului s-ar fi aflat motive xenofobe, informează AFP. În jur de 30 de rezidenți ai centrului, printre care 20 de refugiați, se aflau în clădire atunci când incendiul a izbucnit, în noaptea de marți spre miercuri, potrivit unui comunicat al poliției.

Un bărbat de naționalitate germană a fost dat dispărut, însă poliția nu este în măsură să precizeze dacă trupul neînsuflețit găsit în clădire este al lui.

Germania este în alertă la fiecare declanșare de incendiu în centrele de primire a refugiaților, atacurile și incendiile atribuite extremei-drepte înmulțindu-se în ultimele luni, pe măsură ce sute de mii de refugiați sosesc în această țară.

Până la această oră — chiar dacă delictele și infracțiunile împotriva imigranților sunt în creștere constantă — niciun deces nu a fost pus pe seama grupărilor de extremă dreapta.

Au fost înregistrate mai multe cazuri de omor și victime în incendii accidentale în centrele pentru primirea refugiaților, în condițiile în care numeroase astfel de centre sunt suprapopulate din cauza afluxului fără precedent de imigranți în Germania.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia