Gruparea Stat Islamic a decapitat un combatant kurd în Irak - VIDEO

Gruparea Stat Islamic a decapitat un combatant kurd în Irak - VIDEO

Gruparea extremistă Stat Islamic (SI) a decapitat un combatant kurd în Irak, ameninţând regiunea autonomă Kurdistan cu alte execuţii dacă îşi va continua cooperarea cu Statele Unite, a anunţat centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste SITE.

Gruparea Stat Islamic a decapitat un combatant kurd în Irak - VIDEO (Captură video)

Washingtonul desfăşoară din 8 august raiduri împotriva poziţiilor SI în nordul Irakului, după ce islamiştii au avansat către Kurdistan şi au aruncat în stradă zeci de mii de persoane, între care un număr mare de creştini şi yazidi, o minoritate kurdofonă nemusulmană.

Pe înregistrarea video difuzată de aripa SI din provincia Ninive în nordul Irakului, se poate vedea un grup de combatanţi kurzi reţinuţi de grupare, îmbrăcaţi în portocaliu. Trei dintre ei îi cer preşedintelui Kurdistanului irakian Masoud Barzani "şi Guvernului kurd să pună capăt cooperării lor" cu Statele Unite, potrivit SITE.

"Nu lăsaţi America să intervină în regiunea nostră. Sufletele noastre sunt în mâinile voastre (...) Orice eroare sau imprudenţă din partea dumneavoastră ne va face pe noi să ne pierdem viaţa", a declarat unul dintre captivi, potrivit SITE.

Ulterior apare un alt ostatic în uniformă portocalie înconjurat de trei bărbaţi îmbrăcaţi în negru în faţa unei moschei din Mosul, capitala provinciei Ninive, în timp ce în a doua jumătate a ecranului defilau imagini cu întâlniri între liderii kurzi şi americani. Unul dintre islamişti îl decapitează apoi pe combatantul kurd.

Săptămâna trecută SI a difuzat o înregistrare video cu decapitarea în Siria a jurnalistului american James Foley şi în care ameninţa un alt ostatic, pe Steven Sotloff, cu aceeaşi soartă dacă raidurile americane în Irak vor continua.

Cunoscută pentru cruzimea ei, gruparea extremistă islamistă Stat Islamic, creată în 2006 în Irak sub un alt nume, a reapărut în forţă în 2013 în plin război în Siria şi a proclamat la sfârşitul lui iunie un califat islamic în reigunile cucerite în această ţară şi în Irak.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Românca ucisă de rechin în Egipt lipsea de două zile din hotelul de 5 stele în care era cazată

2 Totul se petrece în sectorul românesc al Mării Negre / Priviți, americanii și NATO stau cu ochii pe ruși ca pe butelie

3 Un propagandist al Kremlinului se plânge că rușilor li se scuipă în cafea, când frecventează restaurantele din Europa

4 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au început să facă diferența pe câmpul de luptă în favoarea Ucrainei

5 Șeful armatei SUA / În mod clar, China își construiește capacitatea de a ataca Taiwanul