Kerry, implicat într-un accident de bicicletă, se va întoarce luni în SUA

Șeful diplomației americane John Kerry, 71 de ani, care trebuia să se întoarcă duminică în Statele Unite după ce a suferit o fractură de femur într-un accident de bicicletă în Alpii francezi, va rămâne "sub observație" la spitalul din Geneva și se va întoarce luni, a anunțat Departamentul de Stat.

"Secretarul a planificat să se îmbarce în avion pentru Statele Unite în această seară, dar după o nouă consultație, a considerat rezonabil să rămână în această noapte la spital sub observație" și să se întoarcă "mâine", luni, în Statele Unite, a declarat purtătorul său de cuvânt John Kirby, subliniind că aceasta este doar o măsură de precauție.

Accidentul s-a produs duminică dimineață în timp ce Kerry, mare amator de ciclism, mergea pe bicicletă în apropierea localității Scionzier, nu departe de frontiera franco-elvețiană. El a fost transportat apoi cu un elicopter medical la un spital din Geneva, unde a primit îngrijiri medicale.

John Kerry, care va împlini 72 de ani în decembrie, obișnuiește să facă ciclism în timpul turneelor în Europa. El se afla la Geneva de vineri pentru convorbiri cu ministrul iranian de externe Mohammad Javad Zarif privind programul nuclear iranian și urma să ajungă la Madrid duminică după-amiază. După capitala spaniolă, John Kerry era așteptat luni seară la Paris pentru a participa marți la o reuniune a coaliției internaționale împotriva grupării jihadiste Statul Islamic, amintește AFP. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Adio, Grecia! Nu mai mergem în viața noastră!” Revoltă pe forumuri, după ce Grecia a decis să suspende tempor…

2 VIDEO Prins asupra faptului, amantul unei craiovence a fugit 3 kilometri în pielea goală, în timp ce soţul înş…

3 VIDEO Judecați voi! / Tânăr, în Centrul Vechi, despre coronavirus: „De ce să ne fie frică? Nu există, doamnă, aș…

4 „Dar manual” / Renate Weber i-a dat fetei ei 100.000 de euro

5 Manipulare ordinară a nevestei lui Cataramă / Dr. Adina Alberts, despre legea carantinei: „Nicolae Ceauşescu ar …