Kerry, implicat într-un accident de bicicletă, se va întoarce luni în SUA

Șeful diplomației americane John Kerry, 71 de ani, care trebuia să se întoarcă duminică în Statele Unite după ce a suferit o fractură de femur într-un accident de bicicletă în Alpii francezi, va rămâne "sub observație" la spitalul din Geneva și se va întoarce luni, a anunțat Departamentul de Stat.

"Secretarul a planificat să se îmbarce în avion pentru Statele Unite în această seară, dar după o nouă consultație, a considerat rezonabil să rămână în această noapte la spital sub observație" și să se întoarcă "mâine", luni, în Statele Unite, a declarat purtătorul său de cuvânt John Kirby, subliniind că aceasta este doar o măsură de precauție.

Accidentul s-a produs duminică dimineață în timp ce Kerry, mare amator de ciclism, mergea pe bicicletă în apropierea localității Scionzier, nu departe de frontiera franco-elvețiană. El a fost transportat apoi cu un elicopter medical la un spital din Geneva, unde a primit îngrijiri medicale.

John Kerry, care va împlini 72 de ani în decembrie, obișnuiește să facă ciclism în timpul turneelor în Europa. El se afla la Geneva de vineri pentru convorbiri cu ministrul iranian de externe Mohammad Javad Zarif privind programul nuclear iranian și urma să ajungă la Madrid duminică după-amiază. După capitala spaniolă, John Kerry era așteptat luni seară la Paris pentru a participa marți la o reuniune a coaliției internaționale împotriva grupării jihadiste Statul Islamic, amintește AFP. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a falsificat PSD deficitul bugetar în ultimii 3 ani. Fraților, nenorociții ăștia ne-au amanetat viitorul!

2 Încep să „transpire” primele cifre din sondaje. La PSD se mizează totul pe prezența scăzută

3 PSD, rozătoarea statului român! După fată, Daea și-a angajat și ginerele, printr-un concurs dubios, în ministe…

4 Info / Doliu la PSD! Doar 10% din votanții ProRomânia votează cu Dăncilă! Peste 70% merg cu Iohannis!

5 Ce-o avea asta-n gură, fraților? Priviți-i cum râd, zici că au băut ceai de cânepă...

recomandări

Te ia DNA: Iosif-Ionel TOMA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum piatra asta sare de 88 de ori peste apă